Ismét hallhatjuk a slágereket

2023.10.18. 07:00

Ilyen még nem volt: újra összeáll a legendás zenekar

Október 22-én, vasárnap a szentlőrinci sportcsarnokban igazi retró élményre számíthat a közönség, ugyanis az 1970-es évek közkedvelt rockegyüttese, a Derby zenekar áll össze, hogy egy újabb koncerten idézzék fel a régi, kedvelt slágereiket.

Mohay Réka
 

 – A Derby zenekar ötven évvel ezelőtt igen ismert és kedvelt rockbanda volt. Szerte Baranyában járták a településeket, az 1970-es években az országos Ki mit tud?-műsorban is szerepeltek a televízióban – mesélte Győrvari Márk, a szentlőrinci Brantner-Koncz Múzeumot működtető alapítvány elnöke, a program szervezője.
 

– Különlegesség, hogy a tagok együtt összesen háromszáz évesek! 

– tette hozzá.
Az alapítók közül többen ma is Szentlőrincen élnek, a településhez kötődnek mindannyian. Október 22-én ismét a színpadra áll tehát Lakatos László, Dezse László, Tóth Ferenc és Kehidai László.
A Derby tagjai az elmúlt évtizedekben már nem muzsikáltak, de e koncert alkalmából újra összeállnak. – Lakatos László a múzeum aktivistája, gyakran és lelkesen segíti az intézmény programjait, nem egyszer a rendezvényeink hangosításában is közreműködik. Így született meg a koncert ötlete, arra gondoltunk, jó lenne még egyszer összehozni ezt az egykor rendkívüli népszerűségnek örvendő zenekart – mesélte a kezdeményezés ötletének megfogalmazását illetően Győrvári Márk.

– A múzeumunk ezt szerette volna támogatni, az intézményünk ugyanis rendkívül fontosnak tartja, hogy ne csak a tárgyi emlékeket, a régi bútorokat őrizzük meg, hanem az egyéb értékeket és kincseket, akár zenei különlegességeket is. Úgy gondoljuk, hogy feladatunk az is, hogy egy ilyen jellegzetes és helyi kötődésű zenekart, mint a Derby együttes, szintén bemutassuk és lehetőséget teremtsünk a mai közönségnek is arra, hogy megismerjék őket, amellett, hogy az egykori hallgatóságot is megszólítsuk – tette hozzá Győrvári Márk.

A koncert 18 órakor kezdődik vasárnap a város sportcsarnokában, a kapunyitás 17 órakor várható, de érdemes már ekkor megjelenni, ugyanis az est folyamán a Derby zenekar előtt felvezetőprogram is várja az érdeklődőket. Délután öttől egy dalmáciai horvát település csoportja látogat el ugyanis a múzeumba, akik magukkal hoznak dalmát ételeket, híres sajtokat, érlelt sonkát, déligyümölcsöket és italokat, amelyekből kóstolóval várják a vendégeket. Alkalmi kórust is összeállítottak, amely énekprodukciót ad majd, gitár- és mandolinkísérettel. Közreműködik a szentlőrinci Nyugdíjas Dalárda is, dr. Reményi Ottó harmonikakíséretével megerősítve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában