Programajánló

2023.10.10. 20:15

Kötelező olvasmány kel életre a színpadon

Jókai Mór A kőszívű ember fiai című regényének színpadi adaptációját állítja újra színpadra a Lánycsóki Színház, ezúttal Mohácson. Az előadás júliusban Lánycsókon debütált hatalmas sikerrel, ezért a társulat úgy döntött, máshol is esélyt ad a produkciónak.

Rajnai-Zsíros Krisztina

– Mindig nagy felelősség darabot választani, főleg olyat, amit minden korosztály elfogad és megért. A kőszívű ember fiaira korábban azért esett a választás, mert egy igazi magyar darabról van szó

  – mondta Szeifert Erik, a Lánycsóki Színház igazgatója. – Az irodalom és a történelem keveredése. Nem utolsó sorban az általános iskolában kötelező olvasmány, így erősen ajánljuk a hatodik, illetve hetedik évfolyamos diákoknak. A darabban minden megtörténik. Halál, szerelem, humor, illetve a küzdelem. Az egész mű szerintem olyan, mint bármelyikünk élete.

Hozzátette: az előadásban az eddiginél szenzációsabb látványvilággal, természetesen korhű jelmezekkel varázsolják el a nézőket. Az előadás főszereplői: Szeifert Máté, Pauer József, Szeifert Erik, Sovakov Ádám, Sovakov Stevica, Fazekas Zsanett, Magyar Ramóna, Balog Jázmin és Wolf Leó. Táncosok: Tüzes Anna és Köpösdi Ádám.

Az előadás október 21-én 18 órakor kezdődik a Mohácsi Schneider Lajos Alapfokú Művészeti Iskola Színháztermében. A részvétel ingyenes, de regisztráció szükséges a [email protected] e-mail címen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában