Újabb epizód

2023.11.17. 10:30

A Lány gyöngy fülbevalóval is a kiállítás részét képezi

Egy újabb nem mindennapi kiállításnak lehetünk szem- és fültanúi az Exhibition on Screen csapatának jóvoltából, akiknek mostani filmjének fókuszában Vermeer áll. Az alkotást a pécsi Apolló Mozi november 17-én délután fél 6-os kezdéssel vetíti.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

A történelem legátfogóbb Vermeer kiállítását hozta tető alá az amszterdami Rijksmuseum, amely a XVII. századi művész 35, a világban szétszórt, ismert munkájából 28-at sorakoztat fel. 

Az Exhibition on Screen ezen epizódját David Bickerstaff rendezte, aki olyan műveket mutat be a filmben a rajongók legnagyobb örömére, mint a Lány gyöngy fülbevalóval, A geográfus, a Tejet öntő nő vagy éppen a frissen restaurált Levelet olvasó lány nyitott ablaknál.  

De nemcsak emiatt különleges ez a film, hanem azért is, mert képet kaphatnak a nézők a kiállítást szervező csapat munkájáról, akik új megvilágításba helyezik Vermeer titokzatos életét, remekműveit, művészi döntéseit, az alkotó folyamatokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!