Bama.hu videó

2023.11.27. 11:30

Az adventi időszak is könyvekben gazdag lesz (videók)

Idén hamarabb érkezett a karácsony, főleg azoknak, akik szeretik a könyveket és imádnak olvasni. Októberben azzal lepte meg az olvasás szerelmeseit a Retro Könyvvásár, hogy nem zárták be kapujukat novemberben sem. Minden szombaton nyitva voltak, hogy örömet szerezzenek rajongóiknak.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

– Hiába zártunk be október 28-án, annyi kérés érkezett a Csorba Győző Könyvtár felé mind e-mailben, mind telefonon és személyesen, hogy úgy gondoltuk, hogy a három novemberi szombaton Retro Könyvvásár Pluszt tartunk a Király utca 9. udvarában

 – mesélte Márkus István, a CSGYK munkatársa.

Ugyan az ősz esős és szeles volt, de ez nem okozott gondot, hiszen az udvar belső, fedett részét ki tudták használni a Retrovárium munkatársai. Oda pakolták az újabb könyveket, és az emberek érkeztek is, és nagy örömmel fogadták ezt a három plusz hétvégét.

A rossz időjárás miatt a Retro Könyvvásár egy újabb résszel bővült, ami a Retro Könyvlépcső nevet kapta. A fokokat teletették könyveket tartalmazó dobozokkal, és mint Márkus Istvántól megtudtuk, az embereknek ez nagyon megtetszett. Volt olyan, hogy a lépcső legtetejéről kiabáltak le, hogy megtalálták azt a kötetet, amit már jó ideje keresnek.

És most, hogy már csak napok választanak el minket a decembertől, muszáj volt arról is kérdeznünk a könyvtár munkatársát, hogy mi várható a Retrováriumban az adventi időszakban:

– Ötödik éve már, hogy az adventi időszakban, szombatonként megnyitjuk a Király utca 9. udvarának kapuját

 – mondta Márkus István. – Ezeken az adventi szombatokon nálunk is eluralkodik a karácsonyi hangulat. A színpadon kialakítunk egy retró szobát könyvkarácsonyfával, hangulatvilágítással, valamint a televízióban lecseréljük a videó­klipeket is karácsonyira.

A nyitvatartás változatlan lesz ezeken az ünnepi alkalmakon, tehát délután 1 és 6 óra között lesz látogatható a Retrovárium december 2-án, 9-én és 16-án, amely napokon beszerezhetjük itt az ajándékozni kívánt köteteket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!