Bama.hu videó

2023.11.09. 20:15

Az eltűnt helyőrség: nagy találkozások helyszíne is lett a kiállítás (videó)

Sokan voltak kíváncsiak a november 9-én megnyílt Az eltűnt helyőrség című kiállításra, amelynek a Pécsi Kulturális Központ Apáczai Művelődési Ház ad otthont egészen december 5-ig.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

A tárlaton több mint kétszáz fotó enged betekintést az egykori pécsi laktanyák életébe, amelyeket magángyűjteményekből, valamint a Dunántúli Napló fotóriporterének, Laufer László archívumából válogattak össze.

Laufer László (balról) Milosa Attila, Tomisa Sándor
Fotó: Zay Ugróczi Iván

A tárlat megnyitóján több mint ötvenen vettek részt, akik között voltak egykori katonák, de olyanok is, akik nem tapasztalták meg a katonai létet, de kíváncsiak voltak az akkori világra. Sorozások, leszerelések, gyakorlatok pillanatai elevenedtek meg a képeken keresztül.

De ez nemcsak egy egyszerű megnyitó volt, hanem egy találkozó is, ahol rég nem látott bajtársak, barátok, ismerősök találkoztak újra, és borultak egymás nyakába az örömtől és az emlékektől meghatottan. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában