Postabontás

2023.11.22. 07:40

Hogy kerül büdös hús a pultba? - kérdezi olvasónk

Wald Kata

Fotó: nerudol

Két hipermarketben vásároltam húsárut a közelmúltban, és sajnos mindkét alkalommal elkeserítőek voltak a tapasztalataim. Csirke farhátat vettem az egyik helyen – mikor hazaértem, a húsos pultban dolgozó eladó által becsomagolt nejlonból kivettem az árut, és kellemetlen bűz csapta meg az orrom. A far-hát fogyasztásra alkalmatlan volt – még a kutyámnak se adnám oda, olyan szaga volt. Jóllehet két-háromszáz forintos tételről beszélünk, de ez esetben is megengedhetetlen, hogy ilyen minőségű árut adjanak el a vevőnek. A bűzt az eladónak is éreznie kellett, mégis becsomagolta. El is döntöttem, hogy oda többet nem teszem be a lábam. 

Pár nappal később egy másik üzletben csirkezúzát vásároltam. Az eladótól megkérdeztem, friss-e az áru, amire a válasz az volt, hogy igen. Aztán később a hűtőpultban pulyka darált húst láttam, 40 százalékos akcióban. Tettem egy fél kilónyi dobozzal a kosaramba. A pénztárnál fizettem, és ahogy a fotocellás ajtón az üzletből kiléptem, a slusszkulccsal vájtam egy kis lyukat a húsféleségek csomagolásán. A zúza és a darált hús is büdös volt. Azonnal fordultam is vissza a kasszához a panaszommal, majd következett az ilyenkor szokásos procedúra – hívni a műszakvezetőt, az árut visszavenni, a pénzt visszaadni, stb. Az üzletben dolgozók közül senki nem vitatta a kifogásaimat, kétség nem fért ahhoz, hogy jogos a reklamációm. Sok idő ment el így a vásárlással, ami teljesen eredménytelen volt, hiszen a végén hús nélkül maradtam. 

Sajnos a gyümölcsök és zöldségek terén is nagyon sokszor tapasztalom, hogy az áru fogyaszthatatlan. Felmerül a kérdés: mi van akkor, ha mindezeket a gondokat a vevő csak otthon veszi észre? Dobja a kukába? Vagy szánjon rá időt, energiát, ha autóval megy, akkor üzemanyagköltséget, hogy az ehetetlen árut visszavigye? Nem lenne sokkal egyszerűbb, ha csak olyan árut tennének a pultba, ami kifogástalan?

 Név és cím a szerkesztőségben 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában