Családi program

2023.12.18. 10:30

Év végén is pörög a Zsolnay Negyed

A Zsolnay Kulturális Negyed rengeteg családi programot kínál karácsony előtt, mondhatni, érdemes ide elhozni a gyerekeket, amíg a „Jézuska” feldíszíti otthon a fát.

Mészáros B. Endre

Forrás: MW

Ami pedig a kultúrbázis év végi nyitvatartását illeti, december 24–25–26-án zárva lesz a Negyed, de a park eközben is fogadja a látogatókat, majd január elsején ugyanez a helyzet. Minden más alkalommal a téli nyitvatartás szerint szerdától szombatig 10 és 17 óra között várják az érdeklődőket, vasárnap pedig 10 és 16 óra közöt.

Amit tehát itt legközelebb láthatunk, az az E78 teremben a Zsolnay Színház programsorozatban a Nézőművészeti Kft. Hol a színészünk? című előadása 19-én  19 órakor. Ez a darab részleteket villant fel a mai színházi világról olyan sztárszereposztással, mint Mucsi Zoltán, Scherer Péter vagy Katona László.

A Negyed belvárosi objektumában, a Művészetek és Irodalom Háza Fülep Lajos termében 20-án 18 órakor Sopianae Slam Poetry Klub lesz.

Az év utolsó találkozóján a SEMMI a téma, a vendég pedig Simon Márton. A két ünnep között is érdemes ellátogatni a Zsolnay Negyedbe, mert a Rózsaszín kiállítás mellett a Kerámia teremben öt napon át (december 27-31.) délwelőttönként 11 órától kerámia élményfestésre várnak fiatalokat és idősebbeket egyaránt. Többek között mintás csempét, medált vagy hűtőmágnest lehet itt készíteni, amit aztán hazavihet az alkotója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában