Ködképek a kedély láthatárán

2023.12.01. 18:30

Kiállítással várja az érdeklődőket az új látogatóközpont

Befejeződött a Régészeti Múzeum fejlesztése című projekt kivitelezése.

Bama.hu

 A 2016-ban benyújtott pályázat és a hozzá kapcsolódó tervek alapján, a város szívében található Régészeti Múzeum egykori épülete megújult funkcióval a Janus Pannonius Múzeum Látogatóközpontjaként nyílt meg és december 1-jétől a Pécsi Adventhez kapcsolódva színes programokkal várja a látogatókat - olvasható a városháza közleményében.

Az épület földszintjén, az északkeleti sarkában kettő múzeumpedagógiai teret alakítottak ki, amely egyrészt a foglalkozásokra érkező gyermekek kabátjainak, táskáinak tárolására szolgáló előtérből és viseletmásolatok, múzeumpedagógiai segédeszközök, anyagok tárolására alkalmas részből áll. A földszint nyugati szárnyában időszakos kiállítások megszervezésére alkalmas tereket hoztak létre. Itt látható az első időszakos kiállítás a „Ködképek a kedély láthatárán” – A 19. század képzőművészete Pécsett címmel a Janus Pannonius Múzeum új Látogatóközpontjában.

A meglévő külső kerti, földszintes raktárszárny helyén kávézó létesült, az ehhez szükséges kiszolgálóhelyiségeket is teljeskörűen átalakították. Ezen terek a külső kertből is közvetlenül elérhetőek, így ezzel lehetővé téve a múzeum látogatási idején kívüli hasznosítást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában