Gyertyagyújtás

2023.12.15. 16:40

Műsort adnak Kacsótán a karácsonyra hangolódva

Mohay Réka

Nemrég, december 6-án délután zajlott a mézeskalács díszítő tanfolyam Kacsótán, ahol Mikulás napján a téli édesség mesterével, Polgár Zsuzsával sajátíthatták el a helyiek a tevékenység fortélyait.

Emellett Kacsótán advent négy hetében folyamatos készülődés zajlik. December 3-tól egészen karácsonyig segítik a helyieket a közös ráhangolódásban, gyertyagyújtások során.

A község díszes, ünnepélyes adventi koszorúján az első gyertyát a kacsótai alpolgármester, második héten a helyi polgárőr egyesület alelnöke harmadik héten az elnök gyújtja meg. Az utolsó lángot pedig Borovics Emese polgármester lobbantja fel a település közösségének körében.

A gyertyagyújtások során műsorral is készülnek a kacsótaiak: a Szent Anna Nyugdíjas Egyesület énekkara karácsonyi nótacsokrokkal, a kacsótai gyermekek pedig minden héten az adott gyertya jelentéséről beszélnek az ünnepi alkalmakon megjelenteknek.

A gyertyagyújtást követően a kultúrházban vendégül is látják a lakókat, süteménnyel, szaloncukorral, forralt borral és teával. December 23-án az utolsó gyertya meggyújtásával zárul a programsorozat, ahol a kacsótai gyermekeket karácsonyi műsort is adnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában