Elvárások

2023.12.06. 10:30

Szakmai és magánéleti válságba jutott az édesanya

Mikulás napján is érdemes moziba menni. December 6-án a pécsi Apolló Mozi egy spanyol drámát vetít délután fél 6-os kezdéssel, amely A méhek húszezer fajtája címet viseli.

Czeczon Enikő

Sofia a díjjal

A film főszereplője a nyolc éves Coco, egy méhészettel foglalkozó család tagja, aki úgy érzi, hogy nem tud megfelelni a körülötte élők elvárásainak, és nem érti, hogy mindez miért történik vele. A lány születési neve Aitor, amivel nem tud azonosulni, és a többiek elképzeléseiben sem ismeri fel önmagát. Mindemellett az édesanyja, Ane szakmai és magánéleti válságba kerül, és az ünnepek alatt úgy dönt, hogy gyermekeivel meglátogatja édesanyját. Coco a nőkkel együtt kutatja identitását, akik ugyanakkor saját életükre és vágyaikra is reflektálnak.  

A méhek húszezer fajtája világpremierje a 2023-as Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon volt, ahol a főszereplő Sofia Otero elnyerte a legjobb színészi teljesítménynek járó Ezüst Medve-díjat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában