Könyvbemutató

2024.01.17. 10:30

A magyarság több mint ezeréves művelődéstörténete tárul fel az olvasók előtt

Január 18-án a Civil Közösségek Háza konferenciaterme ad otthont Pap Gábor művészettörténész könyvbemutatójának délután 5 órakor. A bemutatott kötet A lélek magyar formái - műveltségünk hat alappillére címet viseli.

Czeczon Enikő

A könyv igazából egy sorozat, hiszen hat kötetből áll. Az első rész címe Az „Attila kincs” vallomása, amelyben szemelvények találhatók a nagyszentmiklósi aranyedények képírásba foglalt üzenetiből. A második kötet a magyar Szent Koronáról szól, amely az Angyali korona, szent csillag nevet viseli. A következő részben a veleméri templom kerül terítékre, ami A bölcsesség házat épít magának címet viseli, ez után Az ég mennyezeti kötet következik, amelyben a festett kazettás mennyezeteinkről mesél a művészettörténész, majd a magyar népművészetre helyeződik a fókusz a Jó pásztorok hagyatéka című kötetben. A sort végül A Napút festője című rész zárja, amely Csontváry Kosztka Tivadarról szól.

Pap Gábor művészettörténész a magyarság több mint ezeréves művelődéstörténeti horizontján vezeti keresztül az olvasót. De ez a hat kötet nem csupán térben és időbe kalauzolja el az olvasókat, hanem szent zarándoklatra hívja őket az emberi lélek világába.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában