Két előadás is lesz

2024.01.16. 10:00

Alzheimer Café Pécs: folytatódnak a találkozók 2024-ben

Az Alzheimer Café Pécs közössége folytatja találkozóik sorát 2024-ben is. Az új esztendő első alkalma január 18-án lesz, délután 5 órakor a Zsolnay Kulturális Negyed Herkules-műhelyében.

Czeczon Enikő

Fotó: PIKSEL

Az Alzheimer-kór egy visszafordíthatatlan agyi megbetegedés, amely során egyre romlik a beteg memóriája és gondolkodási képessége. Ezen kórban szenvedők, a hozzátartozók, valamint az érdeklődők számára alakult meg az Alzheimer Café közössége, akik találkozóinkon megosztják tapasztalataikat, aggodalmaikat. A csoportban lelki támogatást kaphatnak sorstársaikról és tanácsot kérhetnek szakemberektől az Alzheimerrel küzdők, illetve a témában hallgathatnak meg előadásokat, amelyek után lehet kérdezni, hozzászólni. 

 Január 18-án Dr. Kiss T. Mária neurológus főorvos és Dr. Heim Szilvia családorvos tart előadást A demenciák kivizsgálása, szűrőtesztek alkalmazása címen, majd Varga Mónika, az Integrált Nappali Szociális Intézmény igazgatója a demenciával élők számára elérhető szociális szolgáltatások formáiról, igénybevételeinek feltételiről fog beszélni.  

A programon való részvétel ingyenes, ahol minden érintettet és érdeklődőt egy csésze kávéval, teával várnak a szervezők.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában