Generációk párbeszéde

2024.01.22. 10:30

Az énekelt vers hazai legendái lépnek fel a Kodály Központban

A magyar kultúra napjának alkalmából a Kodály Központ is készült programmal január 22-ére. Este 7 órakor veszi kezdetét a Jazzbois és Kaláka koncert, ami igazi zenei élményt ígér.

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Tsuguliev

Az idén 53 éves Kaláka együttes örökifjú előadókból áll, akik az énekelt vers hazai legendái, míg a Jazzbois egy fúziós jazz-hiphop trió, akik egyaránt nagy alázattal viseltetnek a jazzhagyományok és a hiphop-tradíciók iránt. Ez a hozzáállásuk pedig nemzetközi szinten sikeressé tette őket.  

Az eseményen a jazzbois billentyűs hangszereit, Molnár Bencze szólaltatja meg, a basszusgitárt Sági Viktor, a dobokat pedig Czirják Tamás. Gyakori vendégük Kosztolánszki Dominik szaxofonos.⁣

A Kaláka tagjai Becze Gábor – nagybőgő –, Gryllus Dániel – fúvósok és citera –, Gryllus Vilmos – gitár –, Radványi Balázs – pengetős hangszerek – , és természetesen mind a négyen énekelnek.

Ez egy megismételhetetlen élmény, amelyen generációk kezdenek párbeszédbe a zenén keresztül egy nem mindennapi környezetben.  

A koncert Facebook-eseménynél bővebb információ olvasható a programról és az azon való részvételről. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában