Húsvétra hangolódnak

2024.01.30. 17:50

Az idei évben is passiójátékra készülnek a színjátszók Bólyban

Mohay Réka

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: Nagy Lajos

Passiójátékra készülnek Bólyban – a településen működő Keresztény Színjátszó Közösség a tavalyihoz hasonló módon dolgozza fel a krisztusi szenvedéstörténetet húsvét ünnepére hangolódva. Zenekari kísérettel kiegészülve készülnek a passióra, melyet Bólyban nagypénteken adnak majd elő. Továbbá a pécsi, tettyei dombokon játszódó virágvasárnapi passió is az ő előadásukban zajlik majd.

A passiójáték során dramatizált módon, a Jézus földi életének történelmi kontextusát idéző jelmezekben mutatják be a szenvedéstörténetet, amely Jézus feltámadását előzte meg, s amely a keresztény hit és a húsvéti ünnep középpontjában áll.

A passiójáték hagyománya a szenvedést megörökítő bibliai szakaszok templomi felolvasásából fejlődött külön, szabadtéri, dramatizált műfajjá, amelyet ma is ország- és világszerte mutatnak be a keresztény közösségek a meghatározó vallási ünnep alkalmából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában