Élettel telik meg a nyugdíjasház

2024.01.21. 11:00

Az első bérlők februártól már az új otthonaikban lakhatnak

A nemrég elkészült nyugdíjasház 22 lakrészéből 12 apartman már bérlőre talált – az első pályázati kör lezárult, a lakók februárra várhatóan be is költöznek új otthonaikba.

Wald Kata

Fotó: Löffler Péter

Mint azt Hárs Józseftől, Bóly polgármesterétől megtudtuk, az érintettek a szerződéskötést követően meg is kezdhetik a berendezkedést, ütemezetten, hogy abban az önkormányzat is segítséget tudjon nyújtani. 

A további 10 apartmanra még két fordulóban lehet a pályázatokat benyújtani: a második kör január végén, a harmadik pedig február utolsó napján zárul. Tavaszra tehát várhatóan mind a 22 lakrész bérlőre talál. 

Egy-, másfél, illetve kétszobás önálló, konyhával, fürdőszobával ellátott apartmanok kaptak helyet a város központjában álló ingatlanban – a nyugdíjasház speciális lakhatási lehetőséget kínál, hiszen olyan idős embereknek szánják, akiknek egészségi állapota lehetővé teszi, hogy saját magukról gondoskodjanak. Az effajta szolgáltatás iránt a bólyiak részéről az utóbbi években jelentős igény mutatkozott – ezekre reagálva valósította meg a város saját forrásaiból a beruházást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!