Könyvajánló

2024.01.06. 15:20

Csak erős idegzetűeknek: a szerelem nem mindig szép, olykor durva is tud lenni

Mindig, amikor belekezdek olyan romantikus sorozatokba, amelyeknek főszereplői részenként mások, akkor rá kell jönnöm, hogy legtöbb esetben mindig a számomra legérdekesebb szereplőket hagyják utoljára. Így vagyok Ana Huang Twisted sorozatával is, de decemberben legnagyobb örömömre a Maxim Könyvkiadó jóvoltából a kezembe foghattam a második leginkább várt történetem, a Twisted Hate című részt. 

Czeczon Enikő

Már az első két kötet olvasásakor tudtam, hogy Jules és Josh egymásnak van teremtve, és muszáj őket összeboronálnia az írónőnek, mert ha nem teszi, akkor nekem kell fanfictiont írnom, hogy összehozzam őket. 

A történetben adott egy jóképű, magabiztos férfi, aki menő orvosnak készül. Ő Josh Chen, aki még sosem találkozott olyan nővel, aki ellent tudott volna állni neki, kivéve eggyel, Jules Ambrose leendő ügyvéddel, aki azóta az idegein táncol mióta először találkoztak. Folyton civakodnak, de viszályuk egy nap egy szenvedélyes éjszakába torkollik, ami odáig vezet, hogy kötnek egy ellenségek extrákkal kapcsolatot, aminek roppant egyszerű szabályai vannak: nincs féltékenység, nincs elköteleződés, de legfőképpen nincs szerelem. 

Tudjuk, hogy az ilyen történetekben ezeket a feltételeket a felek úgy sem tudják betartani, és ez nem is ér minket meglepetésként, mert tudjuk, hogy a történetük úgyis boldog véget ér, még akkor is, hogyha előtte megannyi problémát le kell küzdeniük. És ha már a problémáknál járunk, akkor azt meg kell említeni, hogy ezek eddig kiemelkedők voltak eddig a sorozatból, abból a szempontból, hogy fenntartotta a kíváncsiságom, és végig kíváncsi voltam, hogy hogyan fogják megugrani ezeket az akadályokat a karaktereink.  

A regényt a szélhez lehetne hasonlítani, ami hol lágy, és simogató, hol viszont csontig hatoló és olyan erőteljes, hogy képtelenség megkapaszkodni bármiben, hiszen úgy vonz magához, mint egy tornádó. De pont ez volt benne a jó, megmutatta azt, hogy az élet nem minden percben szép, és roppant kegyetlen tud lenni, olyan hibákba eshet az ember, amit aztán megbán, de eltörölni nem lehet, csak együtt élni vele, és elfogadni, hogy megtörtént, és elfogadni, hogy ez is hozzá tett a jelenlegi énünkhöz.  

Az előző két részhez hasonlóan itt sem maradtak el azért a jó kis szappanopera részek, meg a hihetetlen dolgok, de ebben az esetben ezeket sem éreztem olyan túlzóknak, amit viszont hiányoltam az Josh és Jules szakmájának a bemutatása, kicsit kaphattunk volna többet belőlük, hogy belelássunk, hogy milyen a sürgősségi osztályon rezidensnek lenni, bár ebből még mindig többet kaptunk, mint az ügyvédnek tanulók világából.  

Ami a humort illeti, a szerző brillírozik ebben a kötetben. Nem egyszer hangosan felnevettem egy-egy párbeszéden, a jó kis adok-kapokon Jules és Josh között. De azt is el kell mondani, hogy ez a kötet olyan 18 éven felülieknek ajánlott részekkel van tele, ami erősen dark romance, és sokaknak kiakasztó lehet, így csak azoknak ajánlott, akik nem botránkoznak meg az ilyentől.  

És a legjobb hír, hogy még idén megjelenik a sorozat zárórésze, a Twisted Lies, ami Stella és Christian történetét írja le, és ezt várom a lejobban. 

Ana Huang: Twisted Hate - Jules & Josh
romantikus (+18)
Maxim Könyvkiadó Kft. - Passion válogatás
2023

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában