Ínyenc kavalkádot ígérnek

2024.01.04. 17:30

Felrobban Pécs városa, annyi színházi produkcióval indul a január

Közel negyven különböző színházi produkció közül válogathat a pécsi és baranyai közönség. A Pécsi Nemzeti Színház, a Pécsi Harmadik Színház, a Bóbita Bábszínház, a Janus Egyetemi Színház és az Escargo Színház is kínál előadásokat, melyek minden korosztály számára ígérnek időtöltési lehetőséget. Lesz balett, opera, krimi-vígjáték, beavató színház, kortárs fekete komédia, de a gasztroélménnyel egybekötött zenei est is.

Mohay Réka

Ha olvasóink közül valaki az újévi fogadalmai között arra tesz magának ígéretet, hogy több színházi előadásra látogat el idén, akkor 2024 januárjában ehhez a pécsi teátrumoktól rengeteg lehetőség kínálkozik számára. 

Összesen 38 különböző előadást számoltunk januári kínálatból, melyek műfajilag, tematikailag és a célcsoportot illetően is széles spektrumon mozognak. 

A Pécsi Nemzeti Színház 18 darabot kínál. Látható lesz a nevettető A miniszter félrelép, a Primadonnák, a Furcsa pár, a Nyolc nő krimivígjáték, Az öldöklés istene, Az üvegcipő, ismét műsorra tűzik az Utánképzés ittas vezetőknek előadást. A zenés színház szerelmesei a Valahol Európában, a Chicago, vagy A víg özvegy közül válogathatnak, de a Rozsda Lovag és a Kísértet is páratlan élményt jelenthet a gyerekek mellett a felnőtteknek is. A fiatalokat a Jancsi és Juliska gyermekopera, a Hófehérke és a hét törpe mesebalett, illetve a tinédzsereket a TikTok Titok várja. A komolyabb, drámaibb színházi élményt kedvelők a Faust az elkárhozott balettet, vagy A Monarchia utolsó hóhéra voltam és A mi utcánk monodrámákat is megtekinthetik. 

A Pécsi Harmadik Színház szintén változatos palettát ígér a látogatóinak, főként könnyedebb, komikus előadásokra helyezve a fókuszt. A nemrég debütált Kartonpapa fekete komédia mellett az Omega, a csődör zenés vígjáték, az Őrületek tornya, a Fergeteges komédia és a Közjegyző az emeleten is látható lesz. Az ikonikus slágerek kedvelőit Karády-est, a fiatalokat a Mátyás mesék és a Mesék a varázsbörtönből előadások várják. 

Az Escargo színházban három teljesen különböző műfaj mutatkozik be. A Bóbita Bábszínház #apa#anya#én produkciója e helyszínen lesz látható Tóth Zoltán rendezésében. Komplex színházi nevelési előadást ígér, családi konfliktusokat, kapunyitási és kapuzárási határhelyzeteket górcső alá véve. Ezt a Hírös Gasztroszínház Keserű Aszú című fekete romantikus komédiája követi, amelyben Bata Éva és Bárnai Péter a vulkánként fortyogó nagy szerelem csodái utáni keserű aszú témáját járja körbe. Itt kerül sor Vermes Tímea önálló estjére Ízek, utak, akkordok címmel, mely során az évszakok motívuma és négy sütemény ízvilága egészíti ki az olaszos temperamentummal átitatott dallamokat. 

A Janus Egyetemi Színház A professzor vallomása, az Anyegin, illetve a Bánk bán beavatás előadásokkal készül januárban. 

Végül, de nem utolsósorban a Bóbita Bábszínház a pöttömöket a Dödölle, a Ki lakik az asztal alatt?, illetve a Cini-cini muzsika darabokkal várja idén, de játsszák a Történetek a kutyusról meg a cicusról, Az elveszett szaloncukor, illetve a Kacor király produkciókat is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában