Nem csak műértőknek

2024.02.22. 19:15

A művészetről lesz szó a Zrínyi Várban

Tóth Viktória

Művészetről mindenkinek! címmel rendeznek szabadegyetem jellegű előadássorozatot a Szigetvári Zrínyi Várban. A Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával megvalósuló program a magyar és nemzetközi művészettörténet legfontosabb korszakait és alkotóit, életművük ismert és kevésbé ismert darabjait mutatja be. Közérthető módon és élményszerűen, látványos képanyag felhasználásával.

Az első alkalom - melyet március 5-én tartanak 16 órától - témája Munkácsy Mihály festészete lesz. Az előadások hossza nagyjából egy óra, a részvétel ingyenes. A következő alkalmak ugyanígy keddenként, délután 16 órakor kezdődnek. A tíz előadás során terítékre kerül még: Vajk, Hunyadi, Dugovics - a történelmi festészet legnagyobb hatású alkotásai. Szinyei Merse Pál, Rippl-Rónai József és a magyar és a francia impresszionizmus legnagyobb hatású alakjai. Ezt követi Csontváry Kosztka Tivadar művészete majd a Szépművészeti Múzeum története képekben. Téma lesz még: A szépség titkai - A művészet európai gyöngyszemei és A végzet asszonyai - Bibliai történetek a művészetben. Az utolsó előadás pedig a Gyönyörű tájakon - Utazás a Szépművészeti Múzeumban címet kapta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában