Vadfotók

2024.02.13. 21:45

Kulturális programnak ad helyet a Zrínyi-vár

Tóth Viktória

A Szigetvári Vigadalom rendezvény mintegy előeseményeként február 9-én nyílt meg Pinczehelyi József Üzenetek a természetből című fotókiállítása a Szigetvári Zrínyi Várban. Az emlékhely dr. Hóvári János termében köszöntőt mondott Málek Andrea Szigetvár Város Önkormányzat Kulturális Bizottságának elnöke, a kiállítást Körtvélyesi László fotóművész nyitotta meg. Az eseménynek nagy sikere volt, megtelt a terem érdeklődőkkel. A kiállítás alkalmával megköszöntötték Pinczehelyi Józsefet közelgő 70. születésnapja alkalmából is. A lenyűgöző, különleges vadfotókat március 17-ig tekinthetik meg a látogatók a Zrínyi Vár nyitvatartási ideje alatt.

A várban február 15-én egy újabb programot rendeznek, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében a Sanctum összművészeti beszélgetés 17 órakor kezdődik szintén a dr. Hóvári János teremben. Juhász Anna irodalmár és meghívott vendégei arra keresik a választ, hogy miképp reagál egymásra a kép, a hang és a szó, és miként ihletik meg jelen korunk történései és a természet átalakulása a kortárs alkotókat. A program vendégei még Zalán Tibor költő, Huzella Péter zeneszerző és Győrffy Ákos költő.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában