Eredményhirdetés

2024.02.11. 16:21

A Szabolcsi Húsfeldolgozó csapata nyerte meg a kolbászöltő versenyt

A szombaton rendezett Komlói Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztiválon nyolcvan csapat mérte össze kolbásztöltő tudását. A dobogó tetejére a Szabolcsi Húsfeldolgozó állhatott fel.

Wald Kata

Fotó: Laufer L.

Mint korábban megírtuk, Fergeteges hangulatban telt az idei, immár 13. Komlói Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztivál szombaton. A rendezvény himnuszának elhangzása után vette kezdetét a verseny – idén összesen nyolcvan csapat méri össze tudást, megtöltve a sportcsarnokot.  A komlói, és környékbeli baráti társaságok, munkahelyi közösségek csapatai mellett egykori bányásztelepülések is – Várpalota, Pusztavacs és Szászvár - is képviseltetik magukat, illetve érkeztek versenyzők Németországból, Horvátországból, Franciaországból, Szlovákiából és Kárpátaljáról is.

Idén újdonságként a térség őstermelői és kézművesei is bemutatkoznak portékáikkal. A sportcsarnokban egész nap szólt a talpalávaló, minden csapat ezúttal is saját öltözékkel, sajátos eszközökkel, asztaldekorációval készült. 

A kolbászokat idén is a Pichler József Schnitta-díjas éttermi mester, címzetes egyetemi docens által vezetett zsűri értékelte: a harmadik helyezést Mánfa, a másodikat a Szászi kolbászok csapata érte el, a dobogó a legfelső fokára pedig a Szabolcsi Húsfeldolgozó csapata állhatott. Az idei év fesztiváldíját a Komfort üzlet csapata nyerte, klasszikus ízvilágú kolbásza elismeréseként.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában