Saját szervezés

2024.02.06. 19:15

Az új egyesület űzte el a telet Beremenden

Rajnai-Zsíros Krisztina

Hagyományteremtő céllal megtartotta első saját szervezésű programját a Beremenden frissen alakult Déli Szél Egyesület. A szervezet célja a délszláv kultúra fel­elevenítése, a táncuk bemutatása a közösségnek. 

Az 24 tagot számláló egyesület jelenleg 15 táncossal rendelkezik, minden korosztályból, de számuk folyamatosan nő, hiszen a hétvégén, a jelmezes felvonulással és kiszebábégetéssel megrendezett télűző farsang után is több gyerek jelezte, hogy szeretne a próbákra járni. Szondi Anita, a tánccsoport vezetője elmondta, ha sok gyerek jelentkezik, akkor külön gyerektánccsoportot alakítanak.

Az egyesület – elnöke Déri Adrienn – már több felkérést is kapott, júniusban Újbezdánban fognak fellépni, emellett elkezdik a szervezését a másik saját rendezvényüknek, a Déli Szél Vész Fesztiválnak, melyet a tervek szerint júliusban szeretnének megtartani Beremenden. A programon egyebek mellett bemutatják majd az eddig tanult táncokat is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában