Küzd, hogy láthassa gyermekét

2024.02.25. 20:15

Emlékek róla - ez egy szívszaggató történet

Itthon a Könyvmolyképző Kiadó adja ki a népszerű írónő, Colleen Hoover könyveit. 2023-ban jelent meg náluk a szerző legújabb regénye, amely a Reminders of Him - Emlékek róla címet viseli, amely a moly.hu felhasználóinak értékelése alapján a 80. legjobb romantikus könyv.

Czeczon Enikő

Colleen Hoover kötetiről azt érdemes tudni, hogy mindig komoly témákat helyez a középpontba. Ez alól az Emlékek róla sem kivétel, amelyben egy öt évet börtönben töltött anya szabadulása után küzd azért, hogy láthassa gyermekét, de a kislány életének fontos szereplői távol akarják tartani tőle, annak ellenére, hogy keményen próbálkozik, hogy bizonyítson.  

Emlékek róla - ez egy szívszaggató történet
Emlékek róla - ez egy szívszaggató történet

Nem tagadom, hogy mielőtt belekezdtem a kötetbe, és csak a fülszöveget olvastam, kicsit aggódtam, hogy nem fogom tudni megérteni és elfogadni a börtönviselt anya múltbeli tetteit, de már az első oldalakon olvasottak miatt a szívembe zártam Kenna karakterét, és végig azon izgultam, hogy meg kapja-e a neki járó boldog befejezést. Szívszorító volt olvasni az érzéseiről, a gyászról és a bűntudatról, amelyet nehéz elengedni.  
 

Az Emlékek róla miatt könnybe lábad a szemünk
 

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem sírtam a könyvön, mert de, sőt úgy, hogy néha a betűket is alig tudtam kivenni, folyton könnybe lábadt a szemem. De nem lehet mit tenni, ezt teszi az összes Colleen Hoover könyv, kivéve a Verity, mert az egy krimi, és inkább rettegést vált ki az olvasóban. 

Rengeteg mindenről szó esik az Emlékek róla című kötetben, de nagyon fontos szerepet kap benne az előítélet kérdése, és az, hogy hogyan viszonyulunk egy börtönviselt emberhez. De arról is kapunk képet, hogy a kislány egyre inkább tudatába kerül annak, hogy az ő életéből hiányzik az anya szerepét betöltő személy. És mindemellett mesél a szerző a gyászról, a tehetetlenség érzéséről, valamint a megbocsátásról, ami olykor lassan érkezik, de amikor végre megtörténik, akkor az ember lelke felszabadul.  

Összességében a regény középpontjában a veszteség, a második esély és a megbocsátás áll. Az utóbbi esetben pedig az önmegbocsátásról is, ami talán az egyik legnehezebb feladat. 

Colleen Hoover: Reminders of Him - Emlékek róla
romantikus, dráma
Könyvmolyképző Kiadó
2023

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában