Két világ ütközik egymásnak

2024.02.25. 10:00

Gyászolni tér haza a férfi, de felszínre törnek a családi konfliktusok

Egy új dráma és vígjáték kategóriába sorolt magyar film került a mozikba februrárban, amely a Lefkovicsék Gyászolnak címet viseli. Az alkotást a pécsi Apolló Mozi és azCinema Mozi is vetíti február 25-én.

Czeczon Enikő

A nagyszívű, de konok bokszedző Lefkovics Tamás viszonya annyira megromlott fiával, Ivánnal, hogy évek óta nem beszélnek egymással. Az apjával való konfliktus elől Iván Izraelbe menekült, ahol ortodox zsidóként él, és családot is alapított. Egyedül édesanyjával tartja a kapcsolatot, azonban az anyuka váratlanul meghal, és ekkor tér először haza Iván hatéves kisfiával, hogy a zsidó hagyományoknak megfelelően egyhetes gyászt, shivát üljenek a szülői házban. Azonban a két férfi újra találkozásakor két világ feszül egymásnak, aminek a tétje a család egyesülése.  

A film rendezője Breier Ádám, aki eddigi munkássága alatt négy kisjátékfilmet, négy dokumentumfilmet tett le az asztalra. A 2024-es Lefkovicsék gyászolnak című alkotás az első nagy játékfilmje. 

Az alkotást a pécsi Apolló Mozi délután 6 órakor, míg a Cinema City este 8 órakor vetíti.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában