Neves szakértőktől tanulhatnak a fiatalok

2024.02.09. 15:00

Indul a jelentkezés az MCC Egyetemi Programjába Pécsen is

Első éves egyetemisták jelentkezését várja a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Pécsen is elérhető Egyetemi Programja.

Mohay Réka

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: LStockStudio

A Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézményében működő hat Iskolába (Jogi Iskola, Közgazdasági Iskola, MCC-Mindset Pszichológia Iskola, Média Iskola, Nemzetközi Kapcsolatok Iskola, Társadalom-, és Történelemtudományi Iskola) felvételt nyert hallgatók egy szakmailag kiváló, motiváló és összetartó közösséghez csatlakozhatnak és rengeteg nemzetközi tapasztalatot szerezhetnek. Az egyedülálló képzési programra április 14-ig lehet jelentkezni.

Az immár több mint 7300 hallgató képzését végző, idén 28 éve működő Mathias Corvinus Collegium a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézménye, amely az ország határain kívül is biztosít ingyenes foglalkozásokat a legtehetségesebb magyar fiatalok számára. Az MCC Egyetemi Programja (EP) Európában is egyedülálló, a magyarországi hagyományos felsőoktatást kiegészítő, kiscsoportos, személyre szabott, több tudományágat felölelő képzést nyújt, és iskolánként, valamint szakterületenként elméleti és gyakorlati ismeretekkel egyaránt támogatja a hallgatók karrierútját. A diákok közül nem kevesen már általános iskolás koruktól kezdve az MCC tanulói, így az intézmény teljes képzési palettájában részt vettek. Számukra az MCC-s életút nem csak szakmai tudást, hanem összetartó közösséget, barátokat is adott.

Az MCC Pécsen is várja a fiatalok jelentkezését

A pécsi fiataloknak és a városnak óriási lehetőséget jelent, hogy az MCC a baranyai vármegyeszékhelyen is elérhetővé tette egyedülálló képzéseit. Pécs szellemi és oktatási központ, Magyarország első egyetemének bölcsője, nemcsak a kultúra, hanem az oktatás terén is kiválóságot képvisel. Ebben a sokszínű és oktatási, kulturális örökségekben gazdag mediterrán városban pezseg az élet, számos kiváló intézmény található, rendkívül sok tehetséges hallgató tanul. Nekik kínál az MCC a felsőoktatást kiegészítő, magas szintű képzést, nem csupán egy területet érintően, hanem interdiszciplináris jelleggel. Az MCC és a pécsi központ a diákoknak barátokat, egy erős, összetartó és értékeken alapuló közösséget kínál. A képzések során a hallgatókat elismert szaktekintélyek, hazai és külföldi vendégoktatók és előadók oktatják, az intézmény lehetőséget teremt a karrierút tudatos építésére, kapcsolatok bővítésére, izgalmas közösségi programokat szervez, és nívós kollégiumi lakhatást is biztosít.

Az EP képzéseire az elmúlt időszakban egyre többen jelentkeztek, jelenleg Pécsen csaknem 50 egyetemista diák tanul az intézményél. Az MCC képzései 17 magyarországi és 9 külhoni településen érhetők el, több mint 7300 diák számára nyújtva fejlődési lehetőséget.

Az intézmény mindazon első egyetemi évüket a 2023/2024-es tanév tavaszi félévében befejező hallgatók jelentkezését várja, akik valamelyik az adott régió felsőoktatási intézményében nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek. Az MCC célja, hogy a fiatalok oktatása ne anyagi helyzetüktől, hanem kizárólag képességeiktől és motiváltságuktól függjön, valamint, hogy a tehetséges magyar hallgatók külföldi tanulmányaik során elmélyített tudásukat idehaza, az országért és szűkebb környezetükért, felelősen gondolkozva kamatoztathassák. Az intézmény szociokulturális helyzettől függetlenül biztosítja a diákokban rejlő tehetség kibontakozását, így a képzések a felvételt nyert tanulók számára térítésmentesek.

Az EP hallgatói külföldön is tapasztalatokat szerezhetnek

A Mathias Corvinus Collegium egyedülálló tehetséggondozási programja hallgatóit tanulmányaik során mind tanulmányi, mind pedig nemzetközi ösztöndíjakkal támogatja. A nemzetközi ösztöndíjrendszerének köszönhetően a diákok amellett, hogy tanulmányaikat a világ legrangosabb egyetemein folytatják, képzéseken, konferenciákon, rövidebb vagy hosszabb távú tanulmányi és kutatási programokban is részt vehetnek. A fiatalok többek között az uniós intézményeket és a döntéshozatalt is megismerhetik az MCC brüsszeli központja segítségével. Kurzusokat, nyári egyetemet, tanulmányokat folytathatnak a többi között Berlinben, Bécsben, Oxfordban, Cambridge-ben vagy az egysült államokbeli Quinnipiac egyetemen.

Felvételire az alábbi linkeken lehet jelentkezni. További információ a képzésekről és az iskolákról:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában