Ritkán látható életforma

2024.02.04. 10:00

Nem mindennapi nyári munka: lovas marhapásztornak állt két lány

Egy amerikai dokumentumfilm is a részét képezi a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál pécsi vetítésének, amely a Cowboy-lányok címet viseli, és az Apolló Mozi február 4-én délután 3 órakor vetíti.

Czeczon Enikő

Forrás: Apolló Mozi

A filmben adott két huszonéves cowgirl, Hollyn Patterson és Colie Moline. A két lány lovas marhapásztorként a vad nyugaton, Idahóban vállalnak nyári munkát. A világ végén dolgoznak kutyáik társaságában, zord időjárási viszonyok és veszélyes munkakörülmények között káprázatos tehetséggel, tudással és bátorsággal. A két lány miközben az amerikai nyugat elszigetelt és gyönyörű tájain barangol, a jövőjükön gondolkodik. Egy a képernyőn ritkán látható életforma meghitt ábrázolásának lehetünk szemtanúi  a vásznon. 

A film rendezője Emeleie Mahdavian Emmy, aki Peabody- és Sundance-díjas filmkészítő. A Midnight Traveler film producere, írója és vágója volt, amely számos nemezetközi díjat nyert. A Cowboy-lányok megtekeintésével a néző egy a képernyőn ritkán látható életforma meghitt ábrázolásának lehet szemtanúja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában