Új kiállítás nyílik

2024.02.20. 08:40

Színkavalkádban fürdő figurákkal találkozhatunk a tárlaton

Önálló kiállítása nyílik Ollé Dánielnek, a Pécsi Tudományegyetem ötödik éves festőművész szakos hallgatójának február 20-án délután 5 órai kezdettel a Zsolnay Negyed E25-ös épület Re:public projektterében. A tárlatot, amely A LÁNY címet viseli, Hegyi Csaba egyetemi docens nyitja meg.

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Forrás: Shuttertstock

Fotó: Rawpixel.com

A tárlat leírása alapján a kiállítás anyagát azok a festmények képezik, amelyeket a festőművész hallgató az Erasmus mobilitás alatt a németországi Karlsruhe-ban, illetve a Kriszbacher Ildikó Tehetséggondozó Program támogatási időszaka alatt készített. 

Ollé Dániel tanulmányai során a legnagyobb hangsúlyt a különböző eljárások, technikák együttes használatára fekteti, amelynek az érdeklődők is szemtanúi lehetnek önálló kiállításán. Mindemellett alkotásaival kapcsolatban így fogalmazott a hallgató a tárlat leírásában:

A színkavalkádban fürdő figurákkal egy emlékképszerű, kellemes atmoszférát szándékozom létrehozni. Azt a kellemes érzését az embernek, amit egy kissé homályos, de határozottan felemelő emléke okoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában