Könyvajánló

2024.02.17. 16:40

Titkok itatják át a szenvedélyes történetet

Az egyik szemem sír, a másik nevet. Sír, mert végére értem egy könyvsorozatnak, nevet, mert fantasztikus olvasásélményt nyújtott az a négy könyv, amelynek utolsó kötete idén jelent meg. Ez a sorozat nem más, mint a Twisted, amelynek szerzője Ana Huang, és regényeit itt Magyarországon a Maxim Könykiadó vette gondozásába. És hogy mi jellemzi ezeket köteteket? Titkok, szerelem és szenvedély.

Czeczon Enikő

Ahogy haladtam előre a sorozatban, úgy tetszett meg egyre jobban. Az első résszel nem voltam kibékülve, a második már tetszett, de még ez sem lett kedvenc, viszont a harmadik már magával ragadott, a negyedik pedig kilóra megvett. Hogy mi változhatott? Talán az, hogy az első rész kivételével földhöz ragadtabb romantikus történeteket kapunk, bár mindegyikben volt olyan szál, ami elsőre inkább megmosolyogtatott, de mégis imádtam, és izgultam a szereplőinkért, pedig végig tudtam, hogy ezek nem azok a regények, amelyek az utolsó tíz oldalon átmennek olyan mértékű drámába, hogy például meghal az egyik főhősünk. Azt mondjuk nem is tudtam volna elviselni. De térjünk is rá a negyedik részre, amelyben voltak olyan titkok, amik igazán meg tudtak lepni.

titkok
Titkok szövik át a történetet
Fotó: Cz.Enikő

Titkok lengik be az egész történetet

A zárókötet a Twisted lies címet viseli, amelyben az előző kötetekből már megismert Stella és Christian történetét meséli el. Férfi főhősünk egy úriembernek álcázott szörnyeteg, akinek a kezéhez nem kevés vér tapad, és nem hisz a szerelemben. Viszont Stella annyira meg fogja, hogy nem tudja, hogy mit is érez igazán. És amikor a lánynak nagy szüksége van a segítségre, ő ott terem, és fel is ajánlja szolgálatait, mint egy gáláns lovag. Stella pedig elfogadja, mert szüksége van a férfira a jövője miatt, és a múltjából visszatért fenyegetés miatt is. De mindkettőjüknek vannak titkai, nem mutatják meg igazi arcukat senkinek, viszont egymás előtt szépen lassan lemállik az a máz, amit másoknak tartogatnak.  

Nem tagadom, hogy nekem ez a történet lett a kedvencem, egyszerűen Christian karaktere már az előző két részben is vonzott. Körbe lengték a titkok, és ki ne imádná a titkokat? A belőle sugárzó titokzatosság és veszély nem csoda, hogy magával ragadta Stellát is, meg az olvasót. Az írónő tökéletesen tudja, hogy mire van szükségünk.

A kapcsolat kettejük között szépen lassan alakul ki, megismerjük őket, amiben nagy segítséget nyújt, hogy Stella és Christian szemszögéből is vannak fejezetek. A szerző jó alaposan megfeszítette a húrt, de ez nem megy a történet kárára. 

Nagyon jó az a téma is, amelyet Stellán keresztül ültetett be Ana Huang a regénybe. Ez pedig a közösségi média és az influenszerek világa. Nem olyan könnyű, mint ahogy azt elsőre gondolnánk, sőt sok veszélyt is tartogat, amibe szintén kapunk bepillantást. Mindemellett pedig a bizonytalanság, az elismertség is szerepet kap a könyvben.  

De, amit mindenképp megemlítenék még, az a humor, ami akkor működik a legjobban, amikor a könyvsorozat összes karakterét összehozza egy fejezetbe. Csak úgy röpködnek a poénok, ami miatt nem egyszer hangosan felnevettem. Ugyan ezek kitalált személyek, de érződik köztük a kapcsolat és a dinamika, és ez mind az írónő tehetségét bizonyítja. 

Ana Huang: Twisted lies - Stella & Christian
romantikus (18+)
Maxim Könyvkiadó
2024

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!