Bosszútörténet

2024.02.08. 12:18

Tőrbe csalták az apát, a fiú pedig menekülni kényszerült

Március 14-e előtt mindenképp érdemes újra néznünk és feleleveníteni a Dűne című filmet, még pedig azért, mert hamarosan végre a mozikba is megérkezik a folytatás. És vagyunk olyan szerencsések itt Pécsen, hogy az Uránia Mozi úgy döntött, hogy február 8-án műsorra tűzi az első részt este 8 órai kezdéssel.

Czeczon Enikő

Fotó: FlickDirect Inc

A történet főhőse Paul Atreides, akire olyan sors vár, amelyet senki fel nem foghat még ő sem. A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában folynak a cselekmények, ahol a királyságok az Arrakis bolygó feletti uralomért harcolnak, de van egy ember, aki békét hozhat az univerzumnak a naprendszereken átívelő cselszövések, háborúk és politikai manőverek közepette. De mindehhez harcolnia kell. A fiatal tőrbe csalt apa fia előszőr menekül, majd bosszút esküszik, miközben menedéket talál a fremenek között, és elhatározza, hogy hadsereget toboroz, hogy leszámoljon ellenségeivel.

A Dűne első része valószínűleg 2020 legnagyobb szabású, legkülönlegesebb, legjobban várt filmje volt, amelynek jórészét Magyarországon forgatták.

A direktor, Denis Villeneuve olyat vállalt be Frank Herbert nagysikerű regényének adaptálásakor, ami teljességgel lehetetlennek tűnt. A rendező azonban megcsinálta, és most mindenki nagy reményeket fűz ahhoz, hogy a folytatás is legalább ugyanolyan jó legyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában