Workshop

2024.03.23. 15:28

A bibliai ételek a szomszédba látogatnak

Mohay Réka

Korábban olvashattak lapunkban a bibliai ételkóstolókról, melyek Jézus korának étkezési kultúráját mutatják be interaktív módon, ínycsiklandozó ízekkel. A pécsi Sipos Edit, hittan-történelem szakos tanár ezúttal a szomszédos vármegyeszékhelyen, Kaposváron tart Bibliai kóstoló workshopot. A programra április 6-án kerül sor a Kaposvári Egyházmegyében a püspökségen, a Zárda utca 2. szám alatt, 10 és 16 óra között. A program célja, hogy a résztvevők megismerjék a „Bibliai kóstoló” szervezésének és lebonyolításának lépéseit, tartalmát, módszereit, eszköztárát.

Várnak minden érdeklődőt, akit érdekel a gasztronómia, szeret főzni, és szeretné tudni, mi volt a „menü” Jézus korában, illetve, aki kíváncsi vagy arra, hogy mi Izrael hét szent növénye.

A workshop során megismerkedhetnek az Biblia korának ételeivel és étkezési szokásaival, ezáltal történeti és bibliai ismereteket szerezve, majd megtudhatják, hogyan készíthetnek elő egy közösségépítő bibliai kóstolót, például egy iskolai foglalkozás, hittanóra, vagy közösségi rendezvény keretén belül. Konkrét ételekkel, receptekkel is találkozhatnak a résztvevők.

A nevezési díjról és a jelentkezésről a program Facebook-eseményén (Bibliai kóstoló workshop-Kaposvár), illetve az alábbi űrlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában