Nem mindennnapi program

2024.03.20. 10:00

A magyar űrhajósjelöltekkel találkozhatnak az érdeklődők Pécsen

Pécsen nagyban zajlik a Csillagászati Hét, amelynek keretében március 20-án délután 6 órakor a négy magyar űrhajósjelölttel tartanak pódiumbeszélgetést a Zsolnay Negyed Panoráma termében.

Czeczon Enikő

A Magyar Űrhajós Program oldalán olvasható, hogy a magyar űrkutatás és űrtevékenység 75 éves múltra tekint vissza, és ma már nemzetközi viszonylatban is kitűnnek. Éppen ezért Magyarországnak stratégiai érdeke, hogy megőrizze és fejlessze a világűrben folytatott tevékenységhez szükséges kompetenciákat, erősítse pozícióját az űrversenyben.  

A HUNOR-program részét képezi az is, hogy kiválasztottak négy űrhajósjelöltet Dr. Schlégl Ádám, Cserényi Gyula, Kapu Tibor, Szakály András , akik közül a tervek szerint valaki a Nemzetközi Űrállomáson végezhet majd kutatómunkát. 

A pódiumbeszélgetésen az űrhajósjelölteket dr. Nagyváradi László és dr. Gyenizse Péter fogja a felkészülésről, az előttük álló feladatokról, tervekről kérdezni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában