Előadás-sorozat

2024.03.16. 20:15

Az egyházi közösség áll ezúttal a fókuszban

Április 10-én dr. Udvardy György veszprémi érsek előadásával folytatódik a Pécsi Egyházmegye nagy népszerűségnek örvendő szabadegyetemi előadás-sorozata.

Wald Kata

Ebben a szemeszterben az egyház, mint krisztusi közösség című tematika köré épülő előadásokban azt járják körül neves egyházi és világi meghívottak, hogyan mutatkozik meg napjainkban a krisztusi jelleg a laikusok (világi hívők) körében: összetartozásunkban, egymáshoz fűződő viszonyainkban. Az idei szabadegyetem tavaszi szemeszterében az előadók arra is felhívják majd a figyelmet, hogy milyen sajátosságai és különbözőségei vannak jelen korunk egyházi közösségeinek a korábbi korokhoz képest, és hogyan lehet a ma megmutatkozó jellegét valódi életre váltani.

Az áprilisi alkalmat követően május 8-án dr. Martos Levente Balázs Esztergom-budapesti segédpüspök tart előadást - a szabadegyetem látogatása ingyenes, és minden alkalommal 18 órakor kezdődik a Magtár Látogatóközpontban. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában