Nem mindennapi előadás

2024.03.06. 11:25

Érdekes produkciókat láthatunk a negyedben

Március első teljes hetében is számos programmal készül a Zsolnay Örökségkezelő Nkft., amelyek között mindenki megtalálhatja a leginkább kedvére valót.

Czeczon Enikő

Március 6-án egy nem mindennapi előadással és stand-uppal készülnek a Zsolnay Negyedben található E78 koncertteremben, Segítség! Iskola! – avagy Túlélőkalauz szülőknek címmel. Az előadás középpontjában mindannyiunk életének legvidámabb, sokszor leggyötrelmesebb próbatétele, az általános iskolai időszak áll. A műsorban két gyakorló, humanista beállítottságú apa mutatja meg a legjellemzőbb iskolai élethelyzeteket, amelyekbe egy szülő kerülhet. 1 óra 20 percet ölel fel az előadás, amelyet a több mint tíz szerepet alakító Simon Kornél és az önmagát nyújtó Lukács Miki adnak elő. 

A Zsolnay Negyed nem marad jazz nélkül márciusban sem.

A ZsÖK kiemelt programjai között szerepel a március 8-ai Metronóm Jazz Klub programsorozat következő koncertje, amelyen a Tálas Áron Trió lép fel este 8 órakor az E78 koncertteremben. A formáció nevében szereplő Junior Prima-, Gramofon- és Artisjus-díjas Tálas Áront a jazzma.hu és a jazz.hu olvasói több ízben is a legjobb hazai billentyűsnek ítélték. A trió a sokoldalúságáról közismert művész fő zenekara, amely egyéni hangzásvilággal rendelkezik. Népzenei és klasszikus zenei hatások is tetten érhetők az előadott művekben a jazz harmóniai, ritmikai elemei mellett. 

Egy nagyszabású kiállítással is készül a ZsÖK, amely március 9-én nyílik 11 óra 30 perckor az m21 Galériában, és egészen április 21-ig lesz megtekinthető. Az Országos Kerámiaművészeti Triennálén a kortárs magyar kerámia- és porcelánművészet új értékeit mutatják be. A kiállításon olyan tárgyak lesznek láthatók, amelyeket egy pályázatra küldtek be a nevezők. A zsűri pedig 100 alkotó több mint 200 munkáját választotta ki a tárlatra. Ezt az eseményt egyébként a nagy múltú, 1967-ben indult Országos Kerámia Biennálé hagyományainak folytatásaként hozták létre. 
Az események részletes leírásáért és további programokért keressék fel a Zsolnay Negyed honlapját. 
Czeczon Enikő 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában