Antológia

2024.03.20. 19:15

Negyvenkét fiatal szerző műveit szedték csokorba

Tóth Viktória

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Khwanchai AMstocker

A szigetvári Molnár Imre Városi Könyvtárban mutatják be a 42 fiatal szerző alkotásaiból összeállított Helyőrség.ma című irodalmi antológiát. Varga Zoltán könyvtárigazgatótól megtudtuk, hogy az antológia a Helyőrség.ma portálon megjelent fiatal szerzők verseinek és prózai alkotásainak legjavát gyűjti össze. A több mint 200 oldalas Kárpát-medencei szintű gyűjtemény értékes olvasmány az irodalomkedvelők számára, kiváló merítés a kortárs irodalom terméséből. A program a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósul meg. A könyvet a Helyőrség.ma főszerkesztője, Farkas Wellmann Endre, két szerkesztője Kincses Krisztina és Ilyés Krisztinka mutatja be, vendégük Regős Mátyás író, költő, előadóművész, a kötetben szereplő alkotók egyike. Az ünnepélyes bemutató március 21-én 17 órakor kezdődik.

Pénteken is programmal készülnek a könyvtárban, március 22-én 16 órakor 15 hobbialkotó munkáiból nyílik kiállítás, többek között gobelin, horgolás, festés, varrás, kötés, de még kovácsoltvas alkotások is lesznek. A kiállítást Varga Zoltán nyitja majd meg, közreműködnek a zeneiskola növendékei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában