A legfontosabb állomások bukkanak fel

2024.03.10. 10:30

Nobel-díjas ír szerzőről szóló film debütál a pécsi moziban is

Újabb történelmi filmet tűzött a műsorra a pécsi Apolló Mozi Előbb táncolj! címen, amelyet március 10-én este 8 órakor vetítenek.

Czeczon Enikő

A 20. század egyik legjelentősebb drámaírója Samuel Beckett volt aki Nobel-díjat is nyert. Sokak számára a neve a Godot-ra várva című színműve révén lehet ismerős, de az ír szerző nemcsak emiatt tekintendő a modern irodalom egyik úttörőjének. 

Az Előbb táncolj! című film Beckett munkásságáról és magánéletéről szól, amelyben egészen a fiatalkortól egészen a Nobel-díj elnyeréséig követhetik a nézők nyomon a szerző életét. A legfontosabb állomások villannak fel, valamint képet kaphat a közönség a magánélete bonyodalmairól, és az akkor zajló történelmi viharokról is.

Az életrajzi filmet az az Oscar-díjas James Marsh rendezte, akinek nevéhez a többszörös Oscar-jelölt A mindenség elmélete köthető, amelyet Stephen Hawking korszakos lángelméről készített.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában