Felcsendül a hangszerek királynője a templomokban

2024.03.10. 21:48

Orgona hangján szólalnak meg Johann Sebastian Bach művei a Bach Mindenkinek Fesztiválon

Március 23-án, szombaton 17 órakor a Pécs-Rácvárosi Szent Kereszt Felmagasztalása Plébánia is az országos „Bach Mindenkinek Fesztivál” egyik helyszínévé válik.

Mohay Réka

Idén is Dergez Zoltán és Radnai Tamás pécsi orgonaművészek közös hangversenyére kerül sor, melyen a Rácvárosi templom nemrégiben megújult orgonáján Johann Sebastian Bach nagyszabású orgonaművei szólalnak meg. A dallamok szorosan kapcsolódnak majd a húsvétot megelőző nagyböjt és nagyhét tematikáihoz. A két művész tavaly is bemutatkozott már e formációban a templomban.

A belépés díjtalan a koncertre.

Ezt követően március 26-án is folytatódik az ingyenes orgonakoncertek sora. Március 26-án, a húsvéthoz vezető nagyhéten, kedden, szintén 17 órakor a mohácsi evangélikus templomba (Deák tér 4) hívják az érdeklődőket, ezúttal is az országos Bach Mindenkinek Fesztivál során. Az itt megrendezett kamarahangversenyen közreműködnek majd a Mohácsi Schneider Lajos Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és zenetanárai. A műsoron Johann Sebastian Bach és kortárs barokk zeneszerzők szóló és kamaraművei lesznek.

Dergez Zoltán orgonaművész a Rácvárosi templom orgonistája, a Ciszterci Nevelési Központ zongora és orgona oktatója. A templomban már korábban is hallhatták őt, többek között adventi orgonakoncertek alkalmából is.

Radnai Tamás a mohácsi Schneider Lajos Alapfokú Művészetoktatási Intézmény oktatója. Tavaly nyáron, amint arról hírt is adtunk, az Orgonák Hónapja keretén belül augusztusban a Pálos Szent Imre Templom és Lelki Központban Az Orgona, mint Zenekar címmel adott hangversenyt, többek között Bach-, Vivaldi-, és Haydn-darabokból Vida Lóránt harsonaművésszel együtt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában