Generációkon átívelő konfliktusok

2024.03.19. 14:50

Pszichológus Napokat tartanak újra Pécsen

A Pécsi Pszichológus Napok, azaz a PSZIESZTA tavaszi főeseményét március 21. és 23. között rendezik meg a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Pszichológiai Intézetében. Az esemény előadásai ingyenesen látogathatók, és nem csak pszichológus hallgatóknak és szakmabelieknek. A rendezvény előadásaiból a teljesség igénye nélkül válogattunk.

Czeczon Enikő

Forrás: PTE

A háromnapos esemény a Poggyászaink címet viseli, amely során olyan csomagokat bontogatnak majd az előadók, mint a generációkon átívelő konfliktusok és törvényszerűségek, a pszichiátriai diagnózisok súlya, a társadalmi traumák, vagy a klímaszorongás.  

pszichológus
Pszichológus Napok a PTE-n.

A rendezvény első előadója, prof. dr. Péley Bernadette, aki március 21-én délelőtt 10 és 11 óra között Trauma - kihívás vagy kifogás címen? címen tartja meg előadását, amely során beszélni fog arról, hogy mi a különbség a fájdalom, és trauma között, valamint arról is, hogy mi történik velünk egy traumát okozó élmény hatására. 

A második nap, azaz március 22-e dr. Mautz András előadásával fog elrajtolni, ami a Virtuális poggyászok: mit rejt a mesterséges intelligencia kognitív koffere? címet viseli. Délelőtt fél 10 és fél 11 között képet kaphatnak az érdeklődők arról, hogy hogyan tanulnak az algoritmusok, valamint azt is megismerhetik a mesterséges intelligencia működésének logikáját és pszichológiai célú felhasználását. 

A Pszichológus Napok keretében több témát is érintenek

De mindezek mellett szó lesz az öngyilkosságról, a krónikus bőrbetegségek lélektani vonatkozásairól, illetve lesznek műhelyfoglalkozások is, valamint standokat is kihelyeznek az intézetben, ahol apró kézműves tárgyakat vásárolhatnak majd a résztvevők, és beszélgethetnek a jelenlévő szervezetek munkáiról. 

Fontos információ, hogy a zárónapon, azaz a harmadik napon angol nyelven fognak zajlani az előadások, illetve az esemény zárásaként március 23-án a Szabadkikötőben mindenkit várnak egy tombolahúzásra – a PSZIESZTA részt vevői idén pecséteket gyűjthetnek útleveleikbe, melyeket tombolajegyre tudnak váltani az infópultnál –, amelyet követően két koncertet – Pszicholibre, Crescendo Selecta –  is hallhatnak az érdeklődők.  

További részletekért keressék fel a Pécsi Pszichológus Napok – PSZIESZTA Facebook-oldalát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában