Lenyűgöző

2024.03.03. 10:30

Sosem látott víz alatti felvételeknek lehetünk szemtanúi

Egy francia dokumentumfilmet is műsorra tűz március 3-án a pécsi Apolló Mozi és a Cinema City, amely A Bálnák: A bolygó őrei címet viseli.

Czeczon Enikő

Forrás: Apolló Mozi

Ötvenmillió éve léteznek már a bálnák, akik az emberekkel ellentétben úgy uralják az óceánt, hogy közben tiszteletben tartják az ökoszisztémát. Ezen élőlények hozzájárulnak a fitoplankton egészségéhez, amely a bolygónk fő oxigénforrása, akik énekéről hangfelvétel készült, amelyet az egyik Voyager űrszondába is elhelyeztek, hogy vele mutassák be a Föld bolygót.  

Ez a természet film róluk szól, amelyben sosem látott víz alatti felvételek sora hozza közelebb a bálnákat a nézőhöz. Miközben hallgatjuk a bálnákat, jobban megérthetjük a minket körülvevő természetet.  

A Heathcote Williams Whale Nation (Bálna nemzet) című regénye alapján készítette el ezt  a francia alkotást Jean-Albert Liévre, aki korábban már több sikeres dokumentumfilmet letett az asztalra.  

A pécsi Apolló Mozi az alkotást március 3-án 17 órakor, míg a Cinema City 10 óra 15 perckor, 13 óra 10 perckor és 16 óra 50 perckor vetít. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában