Pécsbánya is bővelkedik programokban

2024.04.10. 11:01

Leköltözik a csapat egy napra a belvárosba, de kutatnak és kirándulnak is áprilisban

A Pécsbányai Közösségi Ház csapata, valamint a programjaikra kilátogatók sem fognak unatkozni áprilisban. Zajlik Pécsbánya területen egy kutatás a szeszélyes hónapban, valamint az évszakhoz és a környezetvédelemhez kötődő programokat és klub-eseményeket is szerveznek.

Czeczon Enikő

Az egyik nagy esemény a Pécsbánya Pécsre megy! címet viseli, ami azt takarja, hogy a Pécsbányai Közösségi Ház csapata egy nap erejéig beköltözik a belvárosba, a Civil Közösségek Házába április 12-én, ahol délelőtt egy zárkörű rendhagyó irodalomórával készülnek. A nap délutáni részében pedig 4 órakor megnyitják a CKH-ban az Élő kertek Pécs-keleten kiállítást, 5 órakor a pécsbányai Líraműhely író-olvasó találkozóján vehetnek részt az érdeklődők, 6 órakor pedig minikoncertet és tánctanítással készül a Chache Rom. 

A közösségi ház nemrég elindított egy Pécsbánya-kutatást a Pécsi Tudományegyetem Szociológiai Tanszék közreműködésével. A kutatás keretében kérdőíveznek, interjúztatnak, majd tanulmányozzák az eredményeket, amit aztán nyilvánosságra hoznak. Ezek alapján pedig Pécsbánya-fórumokat szerveznek, aminek első időpontja április 15-én délután 5 órakor lesz a Pécsbányai Közösségi Házban. 

A közösségi ház csapta nagy figyelmet fordít a környezetre, így április 20-án Egy szorgalmas Nap Pécsbányán program keretében – délelőtt 9 és 12 óra között – szemétszedésre és környékszépítésre invitálják az érdeklődőket Pécsbányán és Bánomban. Délben a szorgos munka jutalma pedig egy bográcsos ebéd lesz, délután 3-kor pedig lehetőség lesz csatlakozni egy újhullámos főzelékkészítő műhelyhez, amire regisztrálni április 18-ig lehet a [email protected] címen.

És itt még mindig nincs vége a programkavalkádnak, hiszen április 26-án Kiviruló Napot szerveznek az egészség, a mozgékonyság és fiatalodás jegyében, majd április 28-án egy kirándulásra inivtálják az érdeklődőket, ami egy vadnövényismertető séta lesz, ahol meg lehet majd tudni, hogy mi ehető erdőn-mezőn.  

A hónap utolsó programja pedig a Pécsbányai Kertbarát Klub, amelynek témája Május a Kertben lesz, ami a Palánta Matiné előkészítési folyamatait is magába foglalja, ami egy május elsejei esemény lesz.  

Részletekért keressék fel a Pécsbányai Közösségi Ház Facebook-oldalát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában