A mi Virtuóz-unk

2024.05.25. 15:40

Ritka alkalom: egy nap három koncert Boros Misivel

Sikeres „Virtuóz”-unk, az immár 21 esztendős Boros Misi május 26-án a Magyar Zene Házában ad egész napos, három hangversenyből álló koncertsorozatot.

Mészáros B. Endre

A Junior Prima-díjas zongoraművész, Boros Misi (képen) tartott zongoraestet a Filharmónia programsorozat keretein belül a Kodály Zoltán Általános Iskola Kodály-termében, 2022-ben.

Fotó: Gazdag Mihály

A reggelt Bach F-dúr Olasz concertójával indítja, lendületes, barátságos könnyed zenével. Továbbá Liszt Ferenc Paganini-etűdök ciklusának legismertebb darabjai csendülnek fel, valamint Beethoven-szonáták, például a C-dúr „Waldstein” szonáta. Az esti koncerten is lesz Beethoven-mű, akkor az Asz-dúr szonáta hangzik el, majd noktürnök hallhatók Chopintől. Délután pedig az adott napszak hangulatához illő, a természetről, a délutáni álmélkodásról és az érdeklődő megfigyelésről szóló műveket ad elő Mozarttól és és Debussytől.

Boros Misi hétvégi koncertprogramjait beharangozta a napokban az M5 Libretto műsora, a Bartók rádió és a Ridikül műsor is a Duna TV-n.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában