Közösen ropják

2024.05.24. 20:00

Táncba borul Magyeregregy: jön a XII. Egregyi Lakodalmas szombaton

Május 25-én, szombaton ismét megrendezik Magyaregregyen az Egregyi Lakodalmast. Immár 12. alkalommal mutatják be, hogyan is zajlottak a régi lakodalmak, több mint 100-150 évvel ezelőtt. A Magyaregregyi Hagyományőrző Egyesület által szervezett esemény helyszíne az Arnold-ház lesz, mely a Rákóczi utca 57 szám alatt található.

Mohay Réka

14 órától kezdődik a gyülekező, 14:30-tól innen indul a menyasszony kikérése, majd utcai felvonulásra is sor kerül a keresztig, ahol az esketés szertartását idézik meg a lakodalmas menet résztvevői.

Ezt követően visszatérnek az Arnold-házba, ahol a meghívott csoportok műsort adnak. Táncos bemutatót láthatnak az érdeklődők a Máré Hagyományőrző Tánccsoport, a nagydorogi Búzavirág Néptáncegyesület, a komlói Őszirózsa Tánccsoport, a dombóvári Kapos Táncegyüttes, az egyházaskozári Csángómagyar Hagyományőrző Csoport, majd a házigazda Magyaregregyi Hagyományőrző Tánccsoport előadásában. Utánuk PTE Brass Band ad koncertet. Az estét bállal zárják, melyen a talpalávalót a Tambi Band szolgáltatja.

Idén egy nemes cél segítése is megfogalmazódott a szervezőkben. Erre a célra egy gyűjtő doboz is ki lesz helyezve. Nemes Marcell négy éves kisfiú, aki egy izomsorvadásos betegségben szenved. Számára lesz egy adománygyűjtő doboz kihelyezve, hogy aki teheti és tud, anyagi hozzájuárulásával elősegítse a gyermek számára létfontosságú, rendkívül költséges kezeléshez való közelebb jutást.

Marcell betegségéről és további segítség lehetőségéről a lenti linkre kattintva lehet tájékozódni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában