színház

2018.07.18. 11:30

Hajnali részegséget és egy félrelépő minisztert is láthatunk

Túl vagyunk a Pécsi Nyári Színház felén, hat színdarabból láthatunk még kilenc előadást. Ezután jön majd Koltai Róbert, Gubik Ági, Harsányi Gábor, Gesztesi Károly és Kiss Ramóna.

Mészáros B. Endre

Ebből az első szerdán, július 18-án rögtön egy igazi nagyágyú lesz, a Hajnali részegség. Nem véletlenül azonos a címe a híres Kosztolányi Dezső verssel, mert a színjáték az író-költőről szól, élete utolsó szakaszáról, melyben a feleség mellett a szerető is kiemelt szereplő. Előkerül benne Karinthy Frigyes is, nem is akárki, Koltai Róbert alakítja. A színmű legutóbb a Szegedi Szabadtéri Játékokon volt látható, szóval nagyszabású produkcióról van szó.

Ezt követően pénteken, 20-án jön a L’art pour l’art, hangsúlyozottan nem karácsonyi műsorral, hanem örökzöld nyári esttel, közel két órában, szünet nélkül poénkodva.

A hó végén láthatunk továbbá két igazi komédiát. A Gergely Róbert Teátrum zenés vígjátéka – Paprikáscsirke, avagy stex és New York –, amerikai álmot és magyar valóságot keverget sok helyzetkomikummal, ravasz inassal, könnyűvérű szobalánnyal, vállalkozó szellemű házaspárral és házsártos anyóssal.

A Bazi nagy magyar lagzi 28-án kerül színpadra, egy bonyodalmas hazai lakodalommal, ahol egy kicsit mindenki másra hajt, mint az elvárható lenne. A kacagtató fordulatokra építkező darabot a hazai filmekből jól ismert Harsányi Gábor írta (az egyik főszereplő is).

Az augusztust pedig az utóbbi évek egyik legnépszerűbb vígjátéka, a filmátiratban hatalmas sikert arató A miniszter félrelép indítja két előadásban, 3-án és 4-én. Többek között Gesztesi Károly, Kiss Ramóna, Beleznay Endre, Gregor Bernadett is ott található a szereposztásban.

Zár a Balfácán

A Pécsi Nyári Színház augusztus 9, 10, 11-én a Balfácánt vacsorára című vígjátékkal zárul. A darab a PNySz és a Pécsi Nemzeti Színház közös előadása, melynek május végén volt a premiere, a nyári játékok kezdetén pedig már ugyancsak három előadásban láthatták a baranyaiak. A vígjáték tömören „nagyformátumú hülyékről” szól és Lipics Zsolt, friss Jászai Mari-díjas színészünk a főszereplője. Az 1993-as darabot a franciák egyébként meg is filmesítették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában