kézilabda

2018.01.24. 12:00

Nagy Zoltán életében lezárult egy fontos szakasz

Szép csendben, minden felhajtás nélkül befejezte aktív pályafutását Nagy Zoltán, a Sport36-Komló kézilabdacsapatának játékosa. Immár edzőként segíti a klubot, a serdülőket irányítja – s mint mondja, nagyon élvezi ezt a feladatot.

K. Mayer András

Nem ma érkezett a csapathoz. Több mint tizenöt évvel ezelőtt, 2002-ben szerződtette a Komló, s a hosszú időszak alatt rengeteg sikernek és bizony néhány kudarcnak is részese volt a most 33 éves Nagy Zoltán. Játékosként nagyon sokat tett a kék-fehérekért, nyilván voltak olyan meccsei, amelyeken nem ment neki annyira a játék, de olyan nem akadt, amelyen ne tette volna oda magát maximálisan. Ennek a korszaknak azonban vége, szép csendben ugyanis befejezte a játékot.

– Régóta azt terveztem, hogy szeretnék az utánpótlásban edzősködni, s ennek most jött el az ideje

-mondta lapunknak Nagy Zoltán. – Ennek a szezonnak már úgy vágtam neki, hogy az edzősködés lesz az elsődleges, de ha nagy baj van a felnőttcsapatnál, akkor természetesen számíthatnak rám. De szerencsére nincs semmilyen baj. Így hát, nincs mit tenni, fel kell dolgoznom, hogy vége. Nem könnyű, hiszen tízéves korom óta a pályán voltam, ráadásul úgy érzem, még tudnék segíteni.

Nagy Zoltánból tehát edző vált, a komlói serdülőt irányítja ebben a szezonban. Mint mondja, jó műhelyekben jó szakemberekkel dolgozott annak idején, s a Békésen, a Dunaferrnél, vagy éppen a Komlón megszerzett tudást, tapasztalatot most szeretné átadni a gyerekeknek.

– Nagyon élvezem ezt a feladatot, bevallom, piszkosul tetszik!

Ráadásul amellett, hogy a serdülőkkel dolgozom, járom az általános iskolákat is, ahol kézilabda jellegű tesiórákat tartok. Így próbáljuk gyűjteni, toborozni a gyerekeket, mert nagyon fontos a klub számára, hogy legyenek saját nevelésű játékosaink.

Nem mellesleg: a sikerek sem kerülik el. A komlóiak Szigetszentmiklóson szerepeltek egy hatcsapatos tornán, amelyet megnyertek, miután a csoportkörben előbb a Dabast (26-15, legjobb komlói gólszerzők: Lovász 8, Somodi 3, Bazsa 3, Hiegl 3), majd a házigazdákat is legyőzték (24-21, legjobb komlói gólszerzők: Illés 5, Kovácsevics 5, Finta 4, Hiegl 4), a döntőben pedig a Csepelt múlták felül (26-11, legjobb komlói gólszerzők: Illés 7, Mihályfi 7, Kovácsevics 3).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában