Pécs

2018.02.01. 18:20

Jótékonysági kosárdélutánt rendeztek

 Rengeteg gyerek kosaras népesítette be a közelmúltban a Lauber Dezső Sportcsarnokot, öröm volt látni, hogy ennyien játszottak, sportoltak egyszerre.

K. Mayer A.

A Rátgéber Akadémia rendezett jótékonysági kosárdélutánt „Játssz, cserélj, segíts!” címmel, ami nagy sikert aratott: a több száz fős eseményen a főszerep a közös játéké és alkotásé volt, s az akadémia óvodásai, a kis- és nagykamasz kosarasok mellett a PEAC-Pécs élvonalbeli női csapatának játékosai is részt vettek rajta.

A legkisebbeket sorversenyekkel, kézműves foglalkozásokkal és közös játékkal, míg az idősebb korosztályokat streetball versennyel és egyéni feladatokkal várták a szervezők. Az akadémia felhívására rengeteg szülő és gyermek hozta el kinőtt, nem használt sportfelszerelését, a jótékonysági ruhavásáron sokan válogattak a mások által felajánlott sportruhákból. A gyerekek új edzőfelszereléseknek örülhettek, a szülők pedig felajánlásaikkal támogathatták a pécsi Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítványt (daganatos, leukémiás és hasonló betegségekkel küzdő gyermekek kezelésében segédkezik): végül 134600 forint adomány gyűlt össze.

A rendezvényen a résztvevő szülők és gyerekek egyéb ajándékok mellett tiszteletjegyeket is kaptak a PEAC-Pécs soron következő, Zalaegerszeg elleni bajnokijára (február 3., szombat, 18.00). Jó lenne, ha ezen a fontos meccsen is sokan lennének a sportcsarnokban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában