labdarúgás

2018.02.22. 16:00

Tizenhárom távozója volt, ezért visszalépett a Merenye

 Újabb visszalépő csapat van, az eddig a labdarúgó megyei II. osztályban szereplő Merenye nem folytatja, ezt már hivatalosan is bejelentette az MLSZ Baranya Megyei Igazgatóságán. A merenyeieknek ősszel még két felnőtt együttesük volt, két különböző bajnokságban.

H. L.

A megyei II.-es gárda most visszalépett (a 16-os mezőnyben a 13. helyen állt), a másik tovább folytatja a IV. osztály B-csoportjában, azonban már nem Merenye II.-Csertő néven.

– Egyszerre 13 játékos a télen eligazolt, a Pécsről kijárók bejelentették, hogy máshol fociznak tovább – tudtuk meg Verkman Istvántól, a szigetvári járásban lévő, 280 fős község polgármesterétől, ő intézi az ottani fociügyeket. – Mentek Mozsgóra, Abaligetre, Palotabozsokra, a PVSK-hoz és a Dianához is. Volt, aki fél éve jött hozzánk, más már másfél esztendeje volt itt. A döntés előtt valószínűleg összebeszéltek, alighanem elegük lehetett az 50 kilométeres utazásból. Talán a körülmények sem tetszettek nekik, mert sajnos, az öltözőbővítés elmaradt, nem volt rá pénz.

A távozók helyett feltölthették volna a keretet ifistákkal és néhány futballistával az öregfiúktól, de nem akartak pofozógép lenni a II. osztályban. Eleve kevesen voltak, ősszel csak 15-ös kerettel dolgoztak.

Verkman elmondása szerint három éve kezdték el felfuttatni Merenyén a focit, később minden esztendőben egy-egy osztályt ugrottak felfelé. Egyébként van ifjúsági, serdülő és öregfiúk csapatuk is.

Az őszt a második vonalban Gulyás Gergely edzővel kezdték, aztán a menesztése után Sólyomvári Tivadar következett, aki azonban januárban lemondott. A téli műfüves szabadtéri tornát már Kerekes Zoltánnal vitték végig.

– A megyei IV-es csapatban most 18 játékos van  – nyilatkozta a polgármester. – Jelenleg a második helyen állunk, cél a III. osztály. Innen kezdve ez a gárda már nem Csertőn, hanem Merenyén játssza a hazai mérkőzéseit.

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában