Mohács

2018.03.21. 15:00

Vasárnap pótolják be az elhalasztott Dunafutást

A FutaPécs SE a mögöttünk hagyott vasárnap rendezte volna meg Mohácson a Dunafutás nevű rendezvényét.

Sz. M.

A feltételes mód nagyon is indokolt, ugyanis a szervezők a verseny előtti este úgy döntöttek, a várható télies időjárás miatt elhalasztják azt. Papp Ferenc, a FutaPécs vezetője a Dunántúli Naplónak elárulta, az utolsó utáni pillanatig kivártak a döntéssel.

– Egész szombaton az internet előtt ültünk és figyeltük az időjárás-előrejelzéseket – árulta el Papp. – Sajnos azok egységesen arról szóltak, hogy kemény fagy, hófúvás, jegesedés lesz, így végül szombaton este jeleztük minden nevezőnek, hogy a Dunafutás elmarad. A futók testi épsége a legfontosabb, és azt sem akartuk, hogy aki esetleg messzebbről jön, a helyszínen szembesüljön azzal, hogy nem is volt miért jönnie.

Papp azt is hozzátette, hogy végül a beígért sarkköri időjárás egy napot csúszott ugyan, így akár futhattak is volna, de ezen már kár rágódni. Az mindenesetre biztos, hogy a Dunafutás nem marad el végleg. Olyannyira nem, hogy március 25-én, azaz most vasárnap pótolják be. Ha minden igaz, akkor már sokkal inkább tavaszias idő vár majd a mezőnyre, így talán a mostanihoz hasonló, kellemetlen meglepetésre már nem kell készülnie a FutaPécsnek sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában