Orfű

2018.05.05. 14:00

Itt a rajt: kibontják a vitorlákat

Szép az idő, hétágra süt a nap, fúj a szél – mi más kellene még egy jó vitorlásversenyhez? A hétvégén megkezdődik a szezon az Orfűi Vitorlás Egyesületnél is, ahol péntektől vasárnapig nagyszabású idénynyitó viadalt rendeznek a Pécsi-tavon.

K. Mayer A.

Orfű, 2009. augusztus 13. Egy kisfiú vitorlázáshoz készülődik 2009. augusztus 12-én a Pécsi tavon az Orfűi Vitorlás Egyesület gyermektáborában, ahol a résztvevők a legkisebb, Optimist típusú hajókkal sajátíthatják el a sport alapjait.

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: Kálmándy Ferenc

Az úgynevezett Tókerülő Hétvégén több hajóosztályban szállhatnak vízre a résztvevők, hogy bemelegíthessék magukat a nyári folytatásra: láthatunk majd Optimisteket, Lasereket, Finn-dingiket, Kalózokat, OD-ket és RC-ket, és nem mellesleg kipróbálhatják magukat a szörfösök is.

Nagyüzem lesz tehát a hétvégén, minden bizonnyal több lesz a tavon a vitorlás hajó, mint a horgász csónak vagy a vízibicikli. Ezt a versenyt május 12-én és 13-án újabb követi az OVE vitorlástelepén, akkor a Laser Bahia válogatóra kerül sor – egy hónappal később pedig a Laser Bahia flottabajnokságot rendezik meg ugyanitt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában