sport

2018.06.08. 15:39

Jól bírták a gyűrődést, harmadik helyen zártak

Nagyon sikeres szezont zárt a Kozármisleny U21-es női kézilabdacsapata az NB II. Dél-nyugati csoportjában, hiszen érmet szerzett, harmadik helyen végzett.

K. Mayer A.

Sőt, egészen az utolsó pillanatig volt esélye a második helyre, ha Gyulay László együttese az utolsó fordulóban legyőzte volna a NEKA U21-es gárdáját, akkor helyet cseréltek volna egymással. Nem győzte le, ennek ellenére nem elégedetlen a mislenyiek edzője.

– A szezon előtti célkitűzésünk az volt, hogy maradjunk bent, ehhez képest harmadikak lettünk – mondta Gyulay László edző. – Nem tudtuk, hogy a gyerekek mennyire bírják a kettős terhelést: az NB II. mellett ugyanis játszottak az ifi I. osztályban is.

Amint az eredményből kiderült, jól bírták a terhelést. A két bajnokságnak köszönhetően pedig rengeteget fejlődtek mind egyéni, mind csapatszinten.

– Ez a legfontosabb! Nem az eredmény az elsődleges, hanem az, hogy előrelépjenek, fejlődjenek ezek a tizenöt–tizennyolc éves fiatalok. Erre ez a szezon tökéletes volt.

A kozármislenyiek legeredményesebb játékosa Leitner Dorina volt, aki húsz meccsen 88 gólt szerzett – ezzel a tizenharmadik helyen végzett a góllövőlistán. Utána Zeba Lucija (84 találat), majd Kovács Véda (73) következett.

A bronzérmes csapat tagjai: Acsai Sarolta, Bocskor Anna, Büki Angyalka, Fekete Alexandra, Fledrich Dorina, Humel Lucija, Kovács Véda, Lazic Vanja, Leitner Dorina, Markovics Rebeka, Menyhei Csenge, Menyhei Réka, Papp Virginia, Pocsay Eszter, Réti Klaudia, Schuszter Nikolett, Schweitzer Laura, Szabó Bernadett, Szöllősi Dalma, Takács Vivien, Vaskó Júlia, Vukmann Viktória, Zeba Lucija, Zente Edina. Edző: Gyulay László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában