percről percre

2018.07.07. 19:45

Elődöntőbe jutott Horvátország – Így szurkoltak a helyiek

Átléptük a déli határt, hogy megnézzük, mekkora a fociláz a szomszédunknál. Donji Miholjácból jelentettük.

dg (fotók: Laufer László)

00:50 – Íme a videó és a képgaléria a helyszínről

 

22:52 – Horvátország megnyerte a 11-es párbajt, szerdán Angliával játszhat

Hamarosan videón mutatjuk a helyiek ünneplését. Köszönjük a figyelmet!

22:37 – Jöhetnek a tizenegyesek

Orosz rulett vagy horvát rulett? Itt a bárban mindenesetre egyre feszültebb a légkör. De miért is ne lenne?

22:29 – 2-2

Ismét egy fejes gól, csak ezúttal az oroszok szerzik. Gondolták, ha már lejöttünk Horvátországba, maradjunk is itt minél tovább. Ismét röpködnek a horvát káromkodások.

22:10 – Vezetnek a horvátok a hosszabbításban

A hangulat olyan, amilyennek elképzeltük. Természetesen a donji miholjaci hős, Domagoj Vida szerezte fejjel a találatot, hogy még nagyobb legyen a helyiek öröme.

22:06 – Feszülten várakozás jellemzi a Glenn's bárt

Megy a hosszabbítás, csorog a játék, fáradnak a játékosok. A szórakozóhely vendégei közül egyre többeknek jár a lába az idegességtől. Ha rám hallgattok, itt ma még bármi lehet, sőt annak az ellenkezője is!

21:54 – Jöhet is a hosszabbítás

21:46 – A helyi hős fejelte fölé

Három perccel a vége előtt Vida veszélyeztetett, de a kapu fölé szállt a labda. Lassan berendezkedhetünk a hosszabbításra. Közben lehet, hogy megsérül a horvát kapus, de egyelőre folytatni tudja. Öt perc van vissza, a horvát szpíker azt mondja, észnél kell lenniük, őrizni kell a labdát.

21:35 – Lehet, hogy hosszabbítás lesz? Kivárjuk

Nyomnak a horvátok, bár néha alig látjuk a tévét, mert az első két sor folyamatosan felpattan minden helyzetnél. Az oroszok a védekezésre apellálnak, mi innen úgy látjuk, hogy jobbak most a déli szomszédaink.

21:18 – Bődületes horvát kapufa, újabb hangrobbanás a teraszon

Amúgy is minden szerelést, jó megoldást hatalmas taps fogad, de amikor egy óriási helyzet marad ki, akkor már mindenki gólt kiált. Mi is majdnem megszívjuk, aztán látjuk, hogy csak kapufa volt.

Közben az egyik szurkoló az előttünk lévő asztalnál megérkezik néhány rántott hússal. Ő kihagyta ezt a hatalmas helyzetet.

https://cdnja.r.worldssl.net/mp4/p5/P5zX.mp4

20:57 – Egy kis oktatóanyag

Alsómiholjác város és járás Horvátországban, Eszék-Baranya megyében, a Dráva mentén. Korábban jelentős magyar közösség otthona volt. 91-ben még volt néhány tucat magyar lakos. A városban közel 7000-en laknak.

Így néz ki a bár terasza, ahol sasoljuk a közvetítést.

20:51 – Ingyen kolbász a szünetben

Hat-hét pincér dolgozik a mai napon, a normál ügymenetben ez 2-3 szokott lenni – tudjuk meg a főpincértől. A személyzet amúgy borzasztó kedves, a második kört állja a hely, mert látják hogy keményen dolgozunk. Mindössze néhány képet kérnek cserébe.

A szünetben ingyen osztogatják a kolbászt, egészen elképesztő a vendégszeretet.

20:39 – Egyenlít Horvátország, felrobbant a bár

Épp elszundítottunk volna, amikor Andrej Kramaric egyenlít. Hangorkán. Mi lesz, itt ha megnyerik, kérdi a fotós kollégánk.

20:31 – Csak úgy röpködnek a picskuk

Bődületes góllal szerzi meg a vezetést az orosz csapat. Csak úgy röpködnek a picskuk, mindenki fogja a fejét. A gólszerző Denis Cheryshev. 1-0 a ruszkiknak.

20:25 – A személyzet a 12. játékos

A pincérek 12. igrac, vagyis a 12. játékos feliratú pólóban hordják az italokat. Közben kicsit visszafogottá vált a mérkőzés, egymás hibáiból próbálkoznak a csapatok. Cafe Night Bar Glenn's-ben vagyunk amúgy, simán ajánljuk,ha valaki erre járna.

20:17 - Mi már névjegykártyákat osztogatunk, biztos, ami biztos

20:06 – Meg is volt az első helyzet

Az első két veszélyes horvát akciónál máris felhördült a közönség, zúg a taps, fogy a sör. Érdekesség, hogy felesekkel itt nem operálnak a helyiek. Nekünk innen a billentyűzet mögül úgy tűnik, elég jók a horvátok, de az is lehet, hogy a tömeghatás miatt elfogultak lettünk.

19:58 – Nem énekelték a himnuszukat a bár látogatói

Kissé furcsálljuk, hogy a horvát himnusz alatt fel sem álltak a helyiek, sőt, nem is énekeltek. Körülbelül százan-százötvenen vagyunk, rengeteg a fiatal, köztük több tucatnyi a lány.

19:54 – Innen származik az egyik válogatott

Megérkezésünkkor döbbenünk rá, hogy Domagoj Vida, a horvát válogatott egyik védője erről a településről származik. Sőt állítólag a hely is az övé, ahol most a sörünket szürcsölgetjük. A pincér az első rendelésünkkor közli, hogy ha ma győznek a horvátok, akkor itt kő kövön nem marad, a szurkolók felgyújtják a települést. Persze reméljük csak viccelt.

19:44 – Megérkeztünk Alsómiholjácba

A város fő utcájában találtunk egy hangulatos bárt, ahol gyakorlatilag rajtunk kívül, mindenki horvát mezben feszít. Érdekesség, hogy a szórakozóhely közönségének kb. 10 százaléka Magyarországról jött. Találkoztunk pécsiekkel és vajszlóiakkal.

 

Korábban írtuk:

Szombaton este nyolctól játszik Horvátország Oroszországgal sorsdöntő meccset, amely során eldől, hogy a házigazda vagy a déli szomszédunk jut-e foci világbajnokság elődöntőjébe. A bama.hu stábja emiatt összeszedi a cókmókját, és Alsómiholjác (Donji Miholjac) felé veszi az irányt.

A munkatársaink a tervek szerint élő közvetítéssel, képekkel, videókkal követik az eseményeket a helyszínről.

Tarts velünk! Mentsd el ezt a cikket a kedvencek közé, és nézd párhuzamosan az esti meccsel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában