Labdarúgás

2018.09.26. 11:40

Ezt a szezont az építkezésre szánják a sellyeiek

A megfiatalodó Sellye számára minden meccs rangadó lesz.

Szakács M.

A Gienger megyei I. osztályban szereplő Sellye csapatánál nagy átalakulás zajlott le nyáron. A korábbi játékos-edző, Lóth József mellett távozott a csapattól több meghatározó játékos is. Hideg Mihály, Szabó Kornél, Berkics György és Sziládi Roland is máshol folytatta, Szilovics Balázs pedig befejezte a futballt. Az azonban gyorsan kiderült, hogy Sellyén nem esnek kétségbe.

– A vezetőség egy új koncepciót talált ki, nevezetesen, hogy építsük fel a csapatot sellyei fiatalokból, illetve az Ormánságból hozzunk ide tehetséges gyerekeket – árulta el lapunk érdeklődésére Somogyi Zoltán, a sellyeiek edzője. – A helyi utánpótlással ráadásul szerencsére jól is állunk, az ifi csapatunk tavaly például bajnok lett. Idén a felnőttben Bosnyák Tibor, Balogh Bence és Bóka Bálint már sztenderd kezdő játékos is lett, de kapus poszton Bene László is felváltva véd rutinosabb társával. A cserepadon pedig gyakorlatilag csak a tavalyi ifisták foglalnak helyet.

Mivel a Sellye kerete alaposan megfiatalodott, értelemszerűen idén nincsenek nagyratörő terveik, ezt a szezont az építkezésre szánja Somogyi.

– Maximalista vagyok, mindig a bajnoki cím a célom – mondta mosolyogva a szakember. – A realitások talaján maradva azonban azt gondolom, hogy az már egy jó eredmény lenne, ha stabilan a középmezőny tagjai tudnánk lenni, az 5–8. hely környékére odaérhetünk. Abból azonban, hogy most ötödikek vagyunk, nem kell nagy következtetéseket levonni, most jönnek ugyanis a nehezebb meccseink. Arra számítok egyébként, hogy idén kicsit hullámzó lesz a csapat játéka, pont mint eddig. Sok a fiatal, ez benne van a pakliban. Azonban ez nem baj, pont erre jó ez az év, beleszokhat mindenki a felnőttfociba. Nekünk minden egyes meccsen tepernünk kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában