Labdarúgó-Megye I.

2018.09.29. 08:00

Nagy rangadót rendeznek Szederkényben

A Pécsváradon kívül már csak a Szederkény mondhatja el magáról a Gienger Megyei I. osztályban, hogy hibátlan a bajnokságban. Ez a hétvégén könnyen változhat, hiszen Lőrinc Antal együttese a második helyen álló PVSK-t fogadja.

Szakács Miklós,

Szeptember 30., vasárnap, 15.00.

Szederkény (3.)–PVSK (2.)

Az idei szezon egyik legnagyobb rangadójának ígérkezik a PVSK szederkényi vendégjátéka. Persze, ha a tabellára pillantunk, nincs is mit csodálkozni ezen, hiszen a pécsiek a második helyen tanyáznak, míg a Szederkény éppen mögöttük foglal helyet. Igaz, nekik még nem írták jóvá a múlt heti, Szászvár ellen elmaradó meccsért járó három pontot, amivel máris helyet cserélne a két csapat.

– Mivel egy hete elmaradt a meccsünk, volt rá időm, hogy feltérképezzem kicsit a PVSK-t – árulta el lapunknak Lőrinc Antal, a Szederkény edzője. – A Komló ellen azt láttam, hogy Reith Robi csapata egy nagyon fegyelmezetten futballozó együttes, és küzdeni is tud, nem véletlen, hogy a hajrában szerzett góllal tudott nyerni, egyébként teljesen megérdemelten. Nehéz dolgunk lesz ellenük. Az, hogy mi nem játszottunk a múlt héten, jó is meg rossz is. Jó, mert így biztosan frissek lesznek a játékosaim, de rossz, mert nagy kérdés, hogy kiestünk-e a ritmusból, nem tudom, milyen formára számíthatok. Az azonban biztos, hogy a motivációnkkal nem lesz baj, hazai pályán feltétlenül szeretnénk nyerni, hogy el tudjuk érni a céljainkat.

A PVSK-nál is hasonló lehet a hozzáállás. Bár a hazai pálya miatt egy hajszállal talán a szederkényiek tűnnek esélyesebbnek, Reith Róbert együttese azonban épp jó formája és eddigi eredményei miatt biztosan nagyon motiváltan rugaszkodik majd neki a vasárnap délutáni rangadónak. Külön érdekesség lehet a két csapat csatárainak csatája. Hazai oldalon Hergenrőder Tamás, a vendégeknél pedig a kameruni Edouard Ndjodo az, aki azért kiemelkedik a Megye I. mezőnyéből. Nagy kérdés, hogy egy ilyen kaliberű rangadón melyikük tud majd igazi vezérré előlépni, arról nem is beszélve, hogy vajon melyikük tud majd betalálni az ellenfél hálójába. Mindent egybevetve, abban azért szinte biztosak vagyunk, hogy nem gól nélküli csatát vív majd egymás ellen a két élcsapat.

Szeptember 29., szombat, 11.00.

PEAC (4.)–Mohács (9.)

A PEAC szeretne tapadni az élmezőnyhöz, ehhez pedig bizony hazai pályán az olyan rangadókat, mint a Mohács elleni, be kell húznia Fazakas András együttesének. Persze ez cseppet sem ígérkezik könnyed ujjgyakorlatnak a pécsiek számára, hiszen az MTE-ben buzoghat a bizonyítási vágy az eddigi, talán a várakozásokat alulmúló szereplés miatt. Ha tippelni kellene, a jobb forma miatt egyértelműen a PEAC-ot mondanánk a meccs favoritjának, de a megyei foci épp attól szép, hogy hétről hétre változnak az erőviszonyok.

Szeptember 29., szombat, 15.00.

Komló (8.)–Lovászhetény (11.)

A Komlónak eddig nem igazán ment a nagyok ellen, így adja magát a kérdés: mikor nyerjen újabb meccset, ha nem épp az újonc Lovászhetény ellen? Igen ám, csakhogy a vendégek eddig nagyon jó benyomást tettek a megye futballkedvelőire, eddigi hat bajnokijukból mindössze kétszer kaptak ki. Lehetséges, hogy érik az újabb meglepetés?

Szentlőrinc II. (13.)–Siklós (10.)

A Siklósnak nem lesz könnyű dolga, az egyszer biztos. Bár a vendégek nagy erőkkel szeretnék kijavítani a rosszul sikerült első fordulókat, bizony Szentlőrincen közel sem lesz könnyű dolga Nagy Balázs együttesének. A lőrinciek ugyanis hiába kaptak már ki négyszer is, a mutatott játékukkal akkor sem volt nagyon nagy baj, ráadásul végre a győzelem ízét is megérezhették, egy hete ugyanis Mohácson tudtak nyerni. Ezek után joggal remélhetjük semleges szemlélőként, hogy egy igazán izgalmas mérkőzés kerekedik ki ebből a párosításból.

Szeptember 30., vasárnap, 15.00.

Boda (14.)–Szászvár (15.)

Újságírói szemmel nézve vagy a legrövidebb, vagy a leghosszabb tudósítás címre pályázik jó eséllyel ez a mérkőzés. Ha ugyanis megrendezik, mérget vehetünk rá, hogy a gólszerzők felsorolása egy kisebbfajta bekezdéssel fog felérni. A feltételes mód azonban nagyon is indokolt. Könnyen lehet ugyanis, hogy a Szászvár el sem utazik Bodára...

Harkány (7.)–Pécsvárad (1.)

A Harkány egyáltalán nem rossz csapat, hazai pályán pedig kifejezetten veszélyes lehet szinte bárkire. És ez a „szinte” lehet a kulcs, hiszen azért hatalmas meglepetés lenne, ha a listavezető pécsváradiak épp most veszítenék el első pontjaikat.

Villány (6.)–Bóly (12.)

Bár a tabellán elfoglalt helyeket elnézve egyértelműnek tűnik, hogy hazai győzelem várható, azért nem eszik olyan forrón a kását. A Villány ugyanis hiába kezdte három győzelemmel a szezont, az azóta eltelt időszakban egyetlen pontot sem tudott szerezni. Igaz a Bóly meg eddig az egész bajnokság során meglehetősen döcögős teljesítményt nyújt. Ugyanakkor a vendégek számára épp egy olyan ellenfél, mint a Villány ellen lehet reális cél, hogy megtörje a négy mérkőzés óta tartó nyeretlenségét.

Gienger Megyei I. osztály

1. Pécsvárad 6 6 0 0 25-4 18

2. PVSK 6 4 1 1 13-7 13

3. Szederkény 4 4 0 0 15-4 12

4. PEAC 5 3 1 1 12-9 10

5. Sellye 6 3 1 2 10-11 10

6. Villány 6 3 0 3 16-13 9

7. Harkány 6 2 2 2 21-16 8

8. Komló 6 2 1 3 26-11 7

9. Mohács 5 2 1 2 15-6 7

10. Siklós 5 2 0 3 12-10 6

11. Lovászhetény 6 1 3 2 7-15 6

12. Bóly 6 1 2 3 14-10 5

13. Szentlőrinc II. 5 1 0 4 9-15 3

14. Boda 5 1 0 4 7-15 3

15. Szászvár 5 0 0 5 0-56 0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában